Home » Fintech Inns femte konferanse fokuserer på nåværende og langsiktige planer for finanssektoren

Fintech Inns femte konferanse fokuserer på nåværende og langsiktige planer for finanssektoren

by Thure Lindhardt

Konferansen byr på et bredt spekter av temaer

Den femte virtuelle begivenheten fra Fintech Inn kommer tilbake etter et års pause og har som mål å «gi energi til Fintech». Den to dager lange konferansen, som vil bli organisert og kringkastet fra Litauen, vil samle ulike selskaper, foreninger, oppstartsbedrifter, investorer, beslutningstakere og teknologiledere fra hele verden. En diskusjonsserie med mer enn 70 internasjonale foredragsholdere vil diskutere aktuelle fintech-utfordringer i verden og undersøke driverne bak langsiktige endringer i finanssektoren.

Bransjeeksperter vil diskutere åpen bankvirksomhet, bærekraftig finans, digital identitet, innovative teknologier som kunstig intelligens og blokkjede, alternativ finansiering og kryptografiske investeringer. Konferansen tar også for seg kampen mot hvitvasking av penger, nye personvernutfordringer for fintech og cybersikkerhet.

Konferansen som finner sted i disse dager vil bli kringkastet via myOnvent-plattformen, der registrerte besøkende kan se profiler til andre besøkende, lage et personlig konferanseprogram, utveksle kontakter og kommunisere. Fintech Inn har også et interaktivt 3D virtuelt utstillingsområde hvor dusinvis av fintech-merker kan møte potensielle forretningspartnere og vise frem produkter via live videosamtaler og korrespondanseapper.

Den viktigste fintech-fellesskapsbegivenheten i regionen

Liudas Kanapienis, lederen for Ondato, en av arrangementets partnere som er en autentiseringsstartup, sier det er behov for å opprettholde fintech inn-begivenhetstradisjonen og sikre dens vekst og suksess. «Denne konferansen er den største begivenheten som forener fintech-miljøet i Østersjøregionen. Hvis vi ønsker å bli kåret til fintechs hovedstad, må vi sørge for at verkene oppfyller våre uttalte krav og mål. Det er derfor naturlig at en slik konferanse arrangeres av vårt land, understreker L. Kanapienis.

En av foredragsholderne på konferansen er fornøyd med at Fintech Inn på fem år har vokst fra et arrangement med flere hundre besøkende til en to-dagers konferanse som tiltrekker seg tusenvis av deltakere og tilskuere. Han tror det virtuelle formatet til arrangementet vil tiltrekke seg et enda større publikum og temaene som diskuteres vil reflektere de mest relevante problemstillingene i fintech-bransjen og bidra til å finne løsninger.

L. Kanapienis er ikke i tvil om fordelene med arrangementet for både deltakere og Litauen som et av de raskest voksende fintech-sentrene i Europa. «Under konferansen er det mulig å vurdere størrelsen på fintech-markedet, dets muligheter, og å bli kjent med dets viktigste trender og nye løsninger. Formatet på arrangementet gir også muligheten til å knytte kontakter, utveksle kontakter og motta og dele viktig informasjon, sier en av Fintech Inn-talerne.

Mulighet for å utveksle erfaringer

Marcilijus Oliveiras, medgründer og leder for forretningsutvikling i Sensint, et internasjonalt IT-selskap som leverer spesialiserte tjenester til finansteknologiselskaper, vil også dele funnene sine på arrangementet. Litauens sterke rykte innen finansteknologi var ifølge eksperten hovedårsaken til selskapets interesse for Litauen og dets muligheter.

«I dag blir Litauen sett på i internasjonal sammenheng som et europeisk finansteknologisenter. For oss som et internasjonalt IT-selskap var dette en av de viktigste årsakene til beslutningen om å videreutvikle våre tjenester, som er relevante for selskaper i finansteknologisektoren, og for å styrke partnerskap i Litauen. Vi ser et sterkt finansielt teknologiøkosystem her og ambisiøse mennesker til å jobbe i det, så vi streber for øyeblikket etter å være en del av det, sier Oliveir.

I følge en av foredragsholderne er Fintech Inn-arrangementet en svært viktig mulighet for selskapet han representerer ikke bare til å bedre forstå fintech-markedet, men også dele sin kompetanse som er relevant for finansielle teknologiselskaper som stadig beveger seg inn i nye teknologier og applikasjonsprogrammering investerer i grensesnitt og andre avanserte IT-løsninger.

«Vi er glade for å få muligheten på Fintech Inn-konferansen til å dele globale trender, tilby markedsledende og enestående løsninger, og styrke vårt forhold til et sterkt og voksende finansteknologifellesskap,» sa Oliveiras.

Artikkelen ble laget på initiativ av Fintech LT-prosjektet til Agency for Science, Innovation and Technology.

Bestillingsnr.: PT_88475889

You may also like

Leave a Comment