Home » fire russere arrestert mistenkt for fotografering av beskyttede objekter – RadioMaryja.pl

fire russere arrestert mistenkt for fotografering av beskyttede objekter – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

Fire russere – tre menn og en kvinne – er pågrepet i Mosjøen på Nordvestlandet, mistenkt for fotografering av verneobjekter nord i landet. Norsk politi sa mandag at retten hadde pågrepet henne i sju dager.

«Da vi sjekket en bil med russisk registrering, fant vi mye fotoutstyr og relativt mye fotomateriale. Tidligere har vi mottatt informasjon om deres mistenkelige aktiviteter «- sa Gaute Rydmark i politiet.

Det ble ikke offentliggjort hvilke objekter med fotograferingsforbud nykommerne fra Russland var interessert i. I politiavhøret forklarte de at de kun var turister, etter å ha kommet inn i Norge fra Finland i månedsskiftet september/oktober.

Ifølge medieoppslag ligger Drevjamoen, base for det norske forsvaret, 30 km nord for der de mistenkte holdes.

De siste dagene har det vært ytterligere to tilfeller av internering av russiske statsborgere i Norge som var mistenkt for å ha tatt ulovlige bilder og filmer. Lørdag meldte politiet om pågripelse av en 51 år gammel russer med drone og bilder, blant annet på flyplassen i Tromsø nord i landet. militærhelikopter. Fredag ​​ble en russisk statsborger med israelsk pass pågrepet mistenkt for ulovlig flyfotografering da han forsøkte å forlate Norge gjennom Storskog grenseovergang helt i nord.

Den norske justisminister Emilie Enger Mehl sa i en pressekonferanse mandag at de nylige arrestasjonene av russere var et resultat av «den nye sikkerhetssituasjonen i Norge».

«Trusselen fra Russland økte etter invasjonen av Ukraina. Vi kan ikke være naive «- sa mel.

Norske myndigheter hevet sikkerhetsvarselet etter rapporter om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer i Nord Stream-gassrørledningene, mest sannsynlig forårsaket av sabotasjehandlinger, økte Forsvaret sine patruljeringer i Norskehavet og Nordsjøen, der energiinfrastrukturen ligger.

MOS

You may also like

Leave a Comment