Home » FlixBus åpner første linje fra Polen til Norge

FlixBus åpner første linje fra Polen til Norge

by Peter Østbye

Den nye linjen til Oslo er en annen, allerede andre FlixBus-forbindelse med fergeoverfart inkludert i billettprisen. Den første av dem har vært i trafikk på ruten fra Warszawa til den finske byen Vaasa siden 27. juli. På ruten til Finland går fergeoverfarten mellom Tallinn og Helsinki.

FlixBus fra Polen til Norge

Med FlixBus-busser og Stena Line-ferge vil det være mulig å komme seg fra Polen til Norge på under et døgn. Første kurs på denne ruten starter 3. august. Fra Gdynia tar reisen til Oslo under 24 timer, mens den totale reisetiden fra første stopp i Polen er rundt 32 timer. Reisetidene kan variere noe avhengig av ukedag. Linjen vil operere i begge retninger 7 dager i uken hele året.

Fra Kraków til Oslo på én billett

Linje N1202 starter ved MDA busstasjon i Kraków. De nærmeste stasjonene i Polen er Katowice, Łódź, Ciechocinek, Toruń, Grudziądz, Gdansk, Sopot, Gdynia. Fra Gdynia til Karlskrona dekker passasjerene deretter sjøetappen om bord på nattfergen. I Sverige stopper bussene suksessivt i Växjö, Värnamo, Jönköping, Borås, på Gøteborg-Landvetter flyplass og i Gøteborg. Siste stopp på denne banen er hovedstaden i Norge – Oslo.

– Takket være samarbeidet med Stena Line tilbyr FlixBus muligheten for enkel og komfortabel reise fra Polen direkte til de skandinaviske landene, via Sverige til Norge. Dette er en stor bekvemmelighet for passasjerene, for ved å bestille en tur på FlixBus nettside eller i mobilapplikasjonen kan de dekke hele ruten med én billett, uten å måtte foreta en egen fergebestilling. I tillegg er et sete i kabinen inkludert i kursprisen – sier Michał Leman, administrerende direktør for FlixBus i Polen, Ukraina og de baltiske statene.

For denne ruten er det også online innsjekking før avgang. For å garantere plass i kabinen under fergeoverfarten, må passasjerene fylle ut skjemaet mottatt i e-posten ved bestilling inntil 72 timer før avgang.

FlixBus. Internasjonale samtaler

Norge er det sjette landet lagt til FlixBus-nettverket i år, tilgjengelig direkte fra Polen. Det er nå også det tredje skandinaviske landet som tilbys – tidligere har grønne busser kjørt til Danmark og Sverige. Takket være denne utvidelsen kan reisende fra Polen direkte nå opptil 22 europeiske land. I tillegg til FlixBus-busslinjene som er tilgjengelige i Skandinavia, kan du også bruke FlixTrain-tjenestene i Sverige. Etter Tyskland er det det andre landet med Flix planoverganger.

Den nyåpnede linjen er den tredje som forbinder Polen med Skandinavia. Passasjerer som ankommer fra Polen på FlixBus-tilbudet, vil også finne ytterligere to ruter til denne regionen:

N1376: Kraków – Katowice – Wroclaw – København – Malmø

N150: Medyka – Rzeszów – Kraków – Katowice – Wroclaw – Berlin – Aarhus – Aalborg

FlixBus-linjer fra Polen kan nå nå alle skandinaviske land.

You may also like

Leave a Comment