Home » Flott informasjon fra Dawid Kubacki. Og like før medaljekampen

Flott informasjon fra Dawid Kubacki. Og like før medaljekampen

by Gunnar Garfors


PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Dawid Kubacki

Simon Losinski


Dawid Kubacki klar for medaljekamp i individuell hopping i storbakken. Ordene hans om helsen og om hoppene i seg selv blir møtt med stor optimisme foran fredagens konkurranse i ski-VM i 2023.

Etter det som skjedde torsdag, er Dawid Kubacki polsk favoritt til fredagens individuelle konkurranse i K-125-bakken. Verdenscuptoeren vant først prøveserien og tok deretter 2. plass i kvalifiseringsrunden.

Enda viktigere, han hadde noen av feltets dårligste forhold i den kvalifiseringen. Han fikk mer enn 6 poeng for medvind. I likhet med hele topp ti PW hoppet han også av underbjelken. Likevel kom han seg til 131,5 meter og tapte bare for slovenske Timi Zajc.

– Reparasjonene vi gjorde fungerte. Den ville fly bedre enn onsdag på trening – sa Dawid Kubacki.

Videre, ifølge 32-åringen, er hoppene hans nær det han viste tidligere i sesongen da han vant ikke mindre enn fem verdenscupkonkurranser og hadde en serie på 10 pallplasser på rad.

– Jeg fikk ikke sove godt om natten og hadde mange tanker. Og jeg tror den tanke pluss-analysen med trenere avgjorde at hoppene så bedre ut. Jeg føler litt som i starten av sesongen at disse hoppene er veldig like og at alt fungerer igjen.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Anita Włodarczyk og fotball? Bra, bra – du vil bli overrasket!

Fansen kan også være rolige om Kubackis helse før den individuelle konkurransen på fredag. Ryggen blir bedre og smertene påvirker ikke hoppene hans.

– Jeg kommer til å kjenne på ryggene i ekstremområdene en stund, men det stopper meg ikke fra å hoppe. Det er ingen unnskyldning for meg. Jeg er ved god helse. La oss bare huske at denne pausen jeg hadde på grunn av smertene kan ha påvirket dynamikken i beina litt. Så på torsdag hadde vi en mer solid treningsøkt som stimulerte de beina og fungerte veldig bra i bakken,» forklarte han.

Begynnelse av den individuelle konkurransen fredag ​​i verdensmesterskapet i Planica kl 17.30. Sendes på TVN, Eurosport 1 og Pilot WP. Den resulterende direktedekningen på WP SportoweFakty.

Av Planica Szymon Łożyński, journalist fra WP SportoweFakty
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment