Home » FN møtes i en nødssituasjon etter en ny missiltest

FN møtes i en nødssituasjon etter en ny missiltest

by Peter Østbye

Under dette nye møtet, i tillegg til en utveksling av informasjon, bør Vesten igjen legge press på Kina, som støtter Pyongyang tett, for å få en felles uttalelse om de nordkoreanske testene. «Vi trenger bare en veldig liten forklaring» om disse testene «for å vise Nord-Korea enheten i rådet,» sa en diplomat på betingelse av anonymitet.

Siden 2017 og de tre rundene med FNs internasjonale økonomiske sanksjoner mot Pyongyang, har Beijing nektet å slutte seg til en felles sikkerhetsrådsbevegelse. Kina, med Russlands støtte, har til og med utarbeidet en resolusjon for å dempe disse sanksjonene med et humanitært mål, som har vært død bokstav til nå.

Satellitt eller rakett?

Søndag kunngjorde Nord-Korea at de hadde utført «en viktig ny test» for utviklingen av en rekognoseringssatellitt bare dager før Sør-Koreas presidentvalg, men analytikere mener det er mer sannsynlig at det er en rakettoppskyting.

Pyongyang gjennomførte syv våpentester i januar, inkludert det kraftigste missilet siden 2017, og hevdet i forrige uke å ha utført en test for utvikling av en rekognoseringssatellitt. Seoul snakket da om et ballistisk missil.

You may also like

Leave a Comment