Home » Food Union har investert 20.000 euro i å lage isgodteri

Food Union har investert 20.000 euro i å lage isgodteri

by Thure Lindhardt

Matselskapet «Food Union» har investert 20.000 euro i etableringen av isgodteriet «Paul», informerte «Skaties.lv» gruppen.

For ytterligere å feire 50-årsjubileet til Paul-merket, har Food Union laget en type kald dessert uten sidestykke i Latvia – en slurk Paul vaniljeis med sjokoladeglasur i form av en dråpe. 15 stk er pakket i biologisk nedbrytbar emballasje. Hver boks inneholder i gjennomsnitt 15 iskremer med en totalvekt på 210 gram.

Produktet, fra idé til oppskrift og emballasjeløsning, ble utviklet i Food Unions iskremkompetansesenter i Riga, hvor matproduksjonseksperter utvikler og tester iskremoppskrifter for det latviske markedet og eksportmarkedet. Samtidig med lanseringen i Latvia vil «Paul»-godteri også være tilgjengelig i Litauen

Food Unions nåværende investeringer i forbindelse med introduksjonen av Pola isgodteri er på 20.000 tusen euro. Det skal imidlertid understrekes at det nye produktet skal produseres på selskapets siste islinje, som investerte rundt to millioner euro for to år siden.

Matkonsernet Food Union, som JSC Rīgas piena Kombāts og JSC Valmieras piens tilhører i dag, oppnådde en omsetning på 109,7 millioner euro i fjor, 11 % mer enn året før.

Food Union Group inkluderer det latviske meieriselskapet, som la til Riga Dairy Farmer i februar 2020, og Valmieras piens, samt den største iskremprodusenten i Estland, Premia, og den største iskremprodusenten i Danmark, Premier Is og Hjem Isbjrn Isbjrn Er iskremmaker i Norge, Alpin57Lux i Romania og Ingman Ice Cream iskremmaker i Hviterussland. Food Union har også to meieri- og babymatanlegg i Kina. Den største aksjonæren i gruppen er Andrejs Beshmelņickis, en forretningsmann fra Russland.

You may also like

Leave a Comment