Home » Før kampen mellom Raków og København eller kunsten å komme seg ut av trøbbel

Før kampen mellom Raków og København eller kunsten å komme seg ut av trøbbel

by Erlend Loe

FC Københavns situasjon kan presenteres på to måter. Sannheten skal forsvares, som sier at trener Jacob Neestrup ønsket å redde noen spillere i lørdagens seriekamp, ​​brukte fem innbyttere og derfor fikk det ugunstige resultatet. Men det er også en sannhet som trekker vår oppmerksomhet mot ensemblets overlevende ryggrad. I tillegg spilte fire av fem spillere som hadde en sjanse fra første minutt til siste som innbyttere i den første kampen i siste kvalifiseringsrunde til Champions League i Sosnowiec. Så de er ikke en dyp reserve, men de første som kommer inn. Og jo verre Rakóws rivaler gikk, jo flere spillere ble reddet. Så hva førte til at FC København tapte 3-1 for Silkeborg IF? La oss legge til at det var det første siden 8. mai og etter 15 kamper på rad med seire og uavgjort.

SE OGSÅ: Marek Papszuns veltalende ord før Raków-kampen i København. «Det har blitt en myte»

Bare den første halvtimen var utholdelig for den danske mesteren. Vertene bekreftet ledelsen med et mål fra Roony Bardghji. Så begynte alt å falle fra hverandre. Da stillingen var 1-2 visste treneren allerede at denne kampen ikke kunne reddes, det var i alle fall slik han sa det i samtaler med journalister. Spesielt måten Rakóws motstandere slapp inn mål på vekker frykt foran onsdagens andre etappe i Champions League. Bortsett fra målscoreren og den polske målvakten Kamil Grabara, spilte de fleste av København-spillerne bare skikkelig dårlig. Til og med kaptein Rasmus Falk, som fungerte som lagleder i Sosnowiec for noen dager siden, sviktet over hele linja. Andre nøkkelspillere var også mislykkede, nemlig spiss Jordan Larsson og forsvarerne Denis Vavro og Birger Meling. Dagsavisen Ekstrabladet ga FC-spillerne et snitt på 2,5 på skoleevalueringsskalaen.

Til tross for glippen deler FC topplasseringen med Nordsjaelland (15 poeng hver), men det er ro av andre grunner også. Aktivistene får kritikk for overføringspolitikken. Det handler blant annet om for 31 år gamle Andreas Cornelius, som kom tilbake til København etter seks år, men spilte 110 minutter på to av lagets 11 kamper. Representanten for Danmark (44 kamper og 13 mål), deltaker i siste EM og VM, behandlet en lyskeskade, spilte 20 minutter lørdag og var blant de verste. Inntektene hans er også skandaløse, med media som avslører at han tjener over 7 millioner PLN i året, som antas å være en av de høyeste lønningene i den danske ligaen. Stemningen ble også dempet av den nevnte 17 år gamle Bardghji, som kan søke om dansk pass etter fire år i Danmark. Men i et av TV-intervjuene sa han at dette ikke betyr at han vil bestemme seg for å spille for landslaget i dette landet, siden han føler seg som en svenske og ønsker å spille for disse fargene som senior. Det er verdt å nevne at han er sønn av flyktninger. Han ble født i Kuwait i en syrisk familie, kom til Sverige i en alder av syv år og flyttet fra Malmø til København i 2020.

Imidlertid blekner alle disse problemene i forhold til Raków Częstochowas personlige tap. Mandag viste det seg at brasilianske Jean Carlos, som ble skadet på kampen i Sosnowiec, blir ute i to måneder, mens greske Stratos Svarnas skal opereres, så fraværet hans vil vare i opptil fire måneder. Tidligere var John Yeboah, som hadde tatt over etter Śląsk Wrocław, ute, selv om det er en sjanse for at han vil være i form igjen onsdag. Det er ingenting å nevne om Ivi Lopez i denne situasjonen, Raków led tap i den første sparringskampen før sesongen. Heldigvis er Zoran Arsenić tilgjengelig, hvis trener Dawid Szwarga bestemte seg for å hvile i den første kampen for å være klar til den andre etappen.

Når vi ser på personellsituasjonen til begge lag, ser det ut til at Neestrup vil returnere til start-XI, som vi observerte i Sosnowiec, og Szwarga må redde seg selv ved å kaste etter Jean Carlos og vil sannsynligvis bli erstattet av Deian Sorescu, selv om han ikke gjorde det. presterer strålende. Arsen skal erstatte Adnan Kovacević eller Bogdan Racovitan.

Så det ser ut til at onsdagens duell først og fremst blir en redningskunst. Dessverre er situasjonen til de polske mesterne enda verre. Deres personlige tap er svært alvorlige, spesielt for forsvaret, som ikke har råd til å glippe etter å ha tapt hjemme. Tunisieren Elias Achouri vil ikke lenger spille for FC, men selv uten ham er frontlinjen, ledet av Norges Mohamed Elyounoussi, ekstremt sterk. Davit Choczolawa vil fortsatt ikke være tilgjengelig i forsvar. Raków bør imidlertid ikke se på rivalen. Innbyggerne i Czestochowa er ikke lenger fornøyd med perfekt organisering, de trenger kreativitet i angrep. Med København som sliter i forsvaret, er alt mulig. Også i Parken, hvor verken Manchester City, Borussia Dortmund eller Sevilla vant Champions League forrige sesong.

You may also like

Leave a Comment