Home » Før kampen Pogoń Szczecin – Legia Warszawa (27.09.2023)

Før kampen Pogoń Szczecin – Legia Warszawa (27.09.2023)

by Erlend Loe

Før kampen Pogoń Szczecin – Legia Warszawa. Jens Gustafssons spillere ser frem til det prestisjetunge spillet.


Etter søndagens seriekamp mot Cracovia hadde ikke Pogoń Szczecins spillere mye tid til å hvile. I dag (onsdag 27. september) møter trener Jens Gustafssons spillere den tidligere ubeseirede Legia Warszawa i den forfalte PKP BP Ekstraklasa-kampen klokken 20.00.

Tro på deg selv

«Pride of Pomerania»-spillerne vil starte dette prestisjetunge spillet med en mer komfortabel personellsituasjon enn for bare noen dager siden med «Pasy». – Endelig ser personalsituasjonen bedre ut enn sist – innrømmet treneren for havnelaget, Jens Gustafsson. – Før den siste kampen mot Krakow måtte vi kjempe med noen sykdommer, alle de unge spillerne var syke. Benedikt Zech var heller ikke 100 % i form. Men nå går ting i riktig retning. Bortsett fra Marcel Wędrychowski og Wojciech Lisowski, er alle klare til å spille.

Selv om Pogoń hadde en positiv rekord av kamper med laget fra hovedstaden forrige sesong (1-1 uavgjort borte og 2-1 hjemmeseier), har det ikke lenger noen betydning, så vertene har ingen psykologisk fordel over dem og har nærmeste rival. . – Mentaliteten vår avhenger ikke av hvordan forrige sesong så ut – bekreftet den svenske treneren.

– De to siste kampene har oppmuntret oss mye, spesielt den mot Krakow. Det viktigste er at vi tror på oss selv. Vi vet hvordan vi skal spille fotball, og så lenge vi tror på det, vil vi klare oss. Legia er et utmerket lag som ser bra ut på banen. Jeg vil si at laget er komplett. Vi må yte vårt beste i hver fase av spillet. Vi må være gode i angrep, forsvar og i overgangsområder.

Ekstremt høyt pressende

Pogońs siste oppkjøp er en 31 år gammel nordmann. Fredrik Ulvestads trener Gustafsson kan ikke få fullrost ham. – NHan har ikke vist oss fra sin beste side ennå, men vi har allerede sett et veldig høyt spillnivå fra ham – sa treneren for det mørkeblå og rødbrune laget. – Jeg er ikke bekymret for ham i det hele tatt fordi han er stor både i forsvar og angrep og er i veldig god fysisk form. Han presterte allerede i kampen mot Krakow, og alle som kan fotball må se det.


Les også:


Vil havnelaget også bruke en høy presse mot Legia slik de gjorde mot Cracovia? – Vi ønsker alltid å se slik ut – bekreftet Jens Gustafsson. – Vi ønsker alltid å bruke høy, ekstrem pressing. Vi ønsker at dette skal være vår identitet. Det er ikke alltid mulig, men vi ønsker alltid å spille på den måten. Når det gjelder forsvar, tror jeg vi gjør det bedre totalt sett i denne formasjonen. Vi kan spille bedre, vi kan angripe motstanderne våre bedre. Nivået på forsvaret vårt er nå mer tilfredsstillende, men vi må fortsatt jobbe med det.

En unik utfordring

For Pogoń, som de fleste lagene i toppligaen, er kampene mot Legia og Lech spesielle. – Jeg føler det på en eller annen måte – innrømmet svensken. – Kamper som mot Legia og Lech er møtene som alle venter på. Spillere, trenere, fans, administrativt personale. Vi ser alle frem til kamper som dette med fulle tribuner og god stemning.

Legia er et svært høyscorende lag i toppligaen og scorer i gjennomsnitt to mål per kamp. Bare Raków Częstochowa (2.28) og Jagiellonia Białystok (2.125) har høyere poengsum. – Planen er at vi scorer ett mål mer enn motstanderen – lo treneren til «Pride of Pomerania». – Selvfølgelig ser Legia veldig bra ut i både forsvar og angrep. Men i kampen mot Krakow viste vi at vi kan konkurrere mot dem. Hvis denne kampen mot Legia hadde funnet sted for tre uker siden, hadde vi kanskje ikke vært forberedt på det, men i dagens situasjon føler vi oss mye bedre og mer selvsikre. Hva er nøkkelen til seier? Vi må passere ballen godt, vi må være gode i alle ledd i spillet.

På tampen av kampen mot Legia (26. september) feiret Jens Gustafssons assistent Robert Kolendowicz sin 43-årsdag. Unødvendig å si, hva slags gave han drømmer om…


I bildet: : Før kampen Pogoń Szczecin – Legia Warszawa. Trener Jens Gustafsson (i rød jakke) gleder seg til spillernes opptreden mot Legia.

Foto pogonszczecin.pl


Premier League-tabellen


Huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss elektronisk. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment