Home » Før kampen Pogoń Szczecin – Raków Częstochowa (11.12.23)

Før kampen Pogoń Szczecin – Raków Częstochowa (11.12.23)

by Erlend Loe

Før kampen Pogoń Szczecin – Raków Częstochowa. Treneren til «Porters» Jens Gustafsson ble kåret til oktobers beste trener i PKO BP Ekstraklasa.


Oktober var ekstremt vellykket for Pogoń Szczecin-spillerne. «Pride of Pomerania» spilte fire kamper i PKO BP Ekstraklasa i den nevnte måneden, vant tre ganger og delte poengene med motstanderen én gang. Lech Poznań (0:5), Ruch Chorzów (0:3) og Jagiellonia Białystok (1:2) måtte erkjenne marine- og rødbrunlagets overlegenhet, mens kampen mellom spillerne til trener Jens Gustafsson og Piast Gliwice endte i en minus målløs uavgjort.

Første gang for en svenske

Kåringen av den beste oktobertreneren i toppligaen ble gjort av trenerne fra alle atten klubber som deltok i denne konkurransen. Hver av dem hadde én stemme. Vinneren av denne langdistanseduellen var treneren til Pogoń Szczecin, Jens Gustafsson. Den 45 år gamle svenskens konkurrenter var John van den Brom fra Lech Poznań og Jan Urban, trener for Górnik Zabrze.

Dette er den første månedens trener-prisen til Jens Gustafsson. Også den første prisen til en trener som har vært på Pogoń Szczecin-benken siden desember 2020. Så var det Kosta Runjaić. Tidligere priser denne sesongen gikk til Waldemar Fornalik (Zagłębie Lubin), Adrian Siemieniec (Jagiellonia Białystok) og Jacek Magiera (Śląsk Wrocław).

Slå mesteren!

Etter cupkampen i Bielsko-Biała mot førstedivisjonsklubben Podbeskidzie dro «havnespillerne» tilbake til Szczecin tidlig onsdag morgen. Denne dagen var viet til kroppsøving og regenerering. De marine- og rødbrune spillerne forberedte seg deretter til toppkampen mot Raków Częstochowa ved å trene på banen en gang om dagen. Dette var tilfelle torsdag, fredag ​​og lørdag. Kampen med de polske mesterne starter søndag klokken 15.00 og feltidrettene avgjøres av vår eksportdommer Szymon Marciniak.


Les også:


Så langt har Pogoń og medaljevinnerne møtt hverandre 22 ganger i kampen om ligapoeng. Balansen i disse duellene er også ekstremt ugunstig for laget fra Stettin. «The Pride of Pomerania» har bare vunnet fem ganger, uavgjort like mange ganger og tapt hele tolv ganger! Målscore 16:28.

Sist gang «havnelaget» beseiret laget fra Jasna Góra var 29. januar 2021, og vant 1-0 på banen etter et mål fra Adrian Benedyczak i det 58. minutt av kampen. Benedikt Zech og Mariusz Malec fra denne troppen spiller fortsatt i Pogoń. Luka Zahović, Paweł Stolarski og Kacper Smoliński.

Dette ble fulgt av en seiersrekke mot Raków som fortsetter til i dag. I de følgende kampene led Pogoń fire tap (1:3, 1:2, 0:1 og 0:2) og måtte en gang nøye seg med en målløs uavgjort.

misligholde

Trener Jens Gustafsson har hatt en «stabil» personalsituasjon i en måned. Marcel Wędrychowski og Danijel Lonczar, som sliter med skader, spiller definitivt ikke i neste kamp mot de polske mesterne. Den 26 år gamle tyskfødte bosnieren spilte sist i en kamp mot Lech Poznań (5-0) 1. oktober, og erstattet østerrikeren Zech i det 85. minutt av kampen.

I søndagens kamp står fire Pride of Pomerania-spillere i fare for å bli utestengt i neste runde. Ordet blir virkelighet når de får gult kort. Denne listen inkluderer norske Fredrik Ulvestad, armenske Wahan Biczachczyan, portugisiske Joao Gamboa og Pogoń-kaptein Kamil Grosicki.


Foto pogonszczecin.pl


Premier League-tabellen


Huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss elektronisk. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment