Home » Før sluttspillet med Russland. I mars, som i en gryte, eller som de ansatte gjorde på denne tiden av året

Før sluttspillet med Russland. I mars, som i en gryte, eller som de ansatte gjorde på denne tiden av året

by Erlend Loe

I mars slo waliserne oss opp for den ene gangen

Eldre fans husker Orłów Górskis lag. Vi har ikke hatt en bedre i historien. Men dette laget mistet også alle fordeler i mars. Det er nok å nevne den minneverdige kvalifiseringsrunden til verdensmesterskapet i 1974 i Tyskland. Polen er i gruppe med England og Wales. Vi starter 28. mars 1973 med de teoretisk svakeste walisiske mennene. Og hva? Og vi taper 2-0 i Cardiff, selv om motstanderne våre skal være tømmerhoggere som ikke har peiling på å spille fotball.

SE OGSÅ: Oppsummering av året for det polske fotballaget

Det var faktisk mange dytt og slike mannlige albuekamper i Cardiff den gang. Polakkene forlot banen forslått, men også sinte. Som vi leser på nettstedet laczynaspilka.pl, slengte en av oss da slagordet: Til gjengjeld skal vi slå dem så hardt at skoene deres faller av. Det gjorde vi også. Heldigvis spilte vi nøkkelkampene for disse kvalifiseringskampene i juni (2-0 mot England), september (3-0 mot Wales) og oktober (den minneverdige 1-1 på Wembley). Det er skummelt å forestille seg hva som hadde skjedd hvis vi hadde spilt med engelskmennene i mars.

Men hva skal Sousa si

Nåværende trener Paulo Sousa vet også noe om at de polske fotballspillerne ikke er på sitt beste i mars. I mars i år åpnet vi kvalifiseringen til VM i Qatar og mistet sjansene våre til førsteplass i gruppen og dømte oss selv til en sluttspillkamp. 3:3 borte mot Ungarn (et mirakel at det endte slik, for vi tapte 2:2 og 3:3), 3:0 med svake Andorra og 1:2 i nøkkelkampen mot engelskmennene på Wembley. Dette siste møtet blåste oss bort. Det ble klart at det ville være et mirakel å gå forbi engelskmennene i gruppa. Og vi avsluttet denne kvalifiseringen på andreplass og teller nå nervøst dagene til kampen mot Russland.

Piechniczek var så heldig å ikke spille noen store kamper i mars

Men la oss komme tilbake til historien. Antoni Piechniczek var heldig som ikke kvalifiserte seg til det neste minneverdige verdensmesterskapet i Spania i mars fordi vennskapstapet mot Romania (0:2) ikke var et problem. Og allerede i mai vant vi 1-0 mot DDR og kunne vente i fred på omkampen, som vi også vant. 3-2 fra Leipzig i oktober avsluttet emnet. Det var klart at vi skulle til verdensmesterskapet for fjerde gang.

I mars som i en gryte

Mars var ikke alltid uheldig for det polske laget. Mye var avhengig av rivalens klasse og kvaliteten på spillet laget vårt presenterte for øyeblikket.

I mars kunne Henryk Apostel vinne og uavgjort med laget, men når det kom til opprykk til EM i 1996, tapte laget hans 2-1 for Romania. Hun bommet ikke på sjansene sine den gangen, men det var hennes andre tap i den fjerde kampen og situasjonen ble veldig komplisert. Alt var ikke lenger avhengig av oss. Det hjalp ikke engang at vi hadde en serie på fire kamper uten tap, at vi sto uavgjort med Frankrike og Romania i Zabrze.

Wójcik frarøvet illusjoner i mars

Janusz Wójcik tapte EM 2000-kvalifiseringen veldig hardt etter å ha lidd to tap i mars 1999: med England i London (1:3) og med Sverige i Chorzów (0:1). Wójcik, som begynte sitt arbeid med sammenligninger med Górski, ble hensynsløst frarøvet sine illusjoner. Hva om vi scorer et mål på Wembley for tredje gang i historien når rivalen viste oss en plass på streken. Og svenskene korrigerte.

Og Engel triumferte i mars

I mars gjorde laget til Jerzy Engels det bra. Første gang (2000) var svak, fordi laget til Engels fortsatte serien med en målløs uavgjort mot Ungarn uten mål eller seier. Da var det allerede 270 minutter på telleren. Et år senere fortsatte imidlertid Engels lag sin triumfmarsj til verdensmesterskapet i 2002 i Korea og Japan. En 3-2 seier med Norge (24. mars) og 4-0 med Armenia i Warszawa (28. mars) gjorde at vi kunne opprettholde statusen som et ubeseiret lag i kvalifiseringsrundene. Vi hadde fire seire, inkludert to mot hovedkonkurrentene våre i kampanjen. Ikke rart at disse kvalifikasjonene var vellykkede for oss.

Blandede følelser fra Janas og Beenhakker

Paweł Janas da Ungarn gikk 0-0 i mars 2003 på Silesian Stadium i 2003 viste at det ikke ville bli noe mirakel og ingen opprykk til EM 2004. Den samme Janas vant imidlertid to år senere, også i mars, i VM-kvalifiseringen 2006 8-0 mot Aserbajdsjan og 1-0 mot Nord-Irland, til tross for to tap mot England.

To forskjellige merker overlevde Leo Beenhakker. I mars 2007, da han var på vei opp, vant han enkelt 5-0 mot Aserbajdsjan og 1-0 mot Armenia. Disse seirene bidro til oppgangen til Euro 2008. I mars 2009 var det ikke så rosenrødt. 3-2-nederlaget til Nord-Irland i Belfast viste at det ikke lenger er det samme laget som slo Portugal (2-1) og Belgia (2-0, 1-0) i de foregående kvalifiseringsrundene.

mars avsluttes Fornalik

Waldemar Fornalik har ingen gode minner fra mars i det hele tatt. Så hva om Fornalik-laget vant 5-0 mot San Marino 26. mars 2013, da de hadde tapt 3-1 mot Ukraina fire dager tidligere i Warszawa og det allerede var klart på det tidspunktet at vi ikke ville gå til 2014 VM ville.

Nawałka gjorde jobben sin i mars

Adam Nawałkas representasjon i mars var definitivt bedre stilt. Av de syv kampene som ble spilt den gangen, vant han fire, spilte en uavgjort og tapte to. De var for det meste vennskapskamper. Selv om det også var to kvalifiseringsrunder. 1:1 med Irland i Dublin 29. mars 2015 hjalp oss med å komme oss inn i EM 2016. Og 2:1 med Montenegro i Podgorica 26. mars 2017 var neste steg mot verdensmesterskapet i 2018 i Russland.

Vi kan ønske Sousie effektiviteten til Buzzer i mars

Jerzy Brzęczek, som jobbet med troppen før Sousa-tiden, var 100 % effektiv i mars, og vant 1-0 mot Østerrike i Wien og 2-0 mot Latvia. Det var mars 2019 og en flott start på den vellykkede kvalifiseringen til EM 2021. Vi ville ikke hatt noe imot om laget til Sousa spilte like fargeløst og defensivt som denne Brzęczka. Så lenge sluttresultatet ble det samme.

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment