Home » For tredje gang tok Nisko imot representanter for Midt-Telemark kommune fra Norge. se bilder

For tredje gang tok Nisko imot representanter for Midt-Telemark kommune fra Norge. se bilder

by Peter Østbye

For tredje gang tok Nisko imot representanter for Midt-Telemark kommune fra Norge. Besøket fant sted som en del av partnerskapet etablert som en del av et lokalt utviklingsprogram-prosjekt samfinansiert av den norske finansieringsmekanismen.

I gruppen med representanter for partneren fra Norge var ordfører i Midt-Telemark Siri Blichfeldt Dyrland, kommunalsjef Per Dehli, representanten for Norske Kommuner og Landsting Inger Lysa, som samler norske byer, samt representanter. kommunestyret og norsk økonomi.

Besøket fant sted som en del av partnerskapet etablert som en del av et lokalt utviklingsprogram-prosjekt samfinansiert av den norske finansieringsmekanismen. Hensikten med besøket var å dele kunnskap og erfaringer med å utvikle og støtte lokalt entreprenørskap. Sammen snakket de om hvordan byene skal skape rom for lokal næringsutvikling.

Under besøket kunne gjestene fra Norge møte lokale gründere, bli kjent med produkttilbudet til Niżna-bedriften og bli kjent med investeringstilbudet til Niżna kommune. Den første dagen presenterte borgermesteren i kommunen og byen Nisko, Waldemar Ślusarczyk, investeringstilbudet til kommunen basert på investeringsområdene i Nowosielec og Zarzecze, presenterte turisttilbudet til Podwolina-reservoaret og presenterte også et nytt prosjekt knyttet til byggingen av terminalen til metallurgi- og svovellinjen i Nowosielec.

Den første dagen besøkte partneren fra Norge også lokale gründere: selskapet VOSTER som produserer dører og selskapet OPTIMUM som driver med produksjon av madrasser. I Cudziło Bakery lærte gjestene reglene for å bake tradisjonelt polsk brød.

Den andre dagen besøkte en delegasjon fra Norge ARMES som produserer slipemidler, NIKOS som produserer dyrefôr og TOLO som produserer sengetøy til barn og spedbarn. Under besøket ble det etablert første forretningsforbindelser som kan føre til åpning av polske selskaper for norske markeder.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment