Home » Fører samarbeidet med Żabka franchisetakere til konkurs? Venstre-parlamentsmedlemmet kommer med alvorlige påstander, og butikkjeden ser på dem som insinuasjoner

Fører samarbeidet med Żabka franchisetakere til konkurs? Venstre-parlamentsmedlemmet kommer med alvorlige påstander, og butikkjeden ser på dem som insinuasjoner

by Gunnar Garfors

Venstre-parlamentsmedlem Agnieszka Dziemianowicz-Bąk liker ikke at distriktsarbeidskontoret i Gdynia samarbeider med Żabka. Ifølge parlamentarikeren førte forretningsmodellen til den største butikkjeden i Polen til at mange av franchisetakerne gikk konkurs. – Slike insinuasjoner skader oss – svarer representanter for Żabka.

Agnieszka Dziemianowicz – Bąk I andre halvdel av forrige måned kom hun med alvorlige anklager mot butikkjeden og satte dermed i gang parlamentarisk inngripen. Representant Venstre Det var også irriterende Distrikt arbeidskontor i Gdynia organisert 12. september 2023 Møte under mottoet «Żabka-franchise er en forretningsidé».

Som parlamentarikeren, siterer blant annet for pressepublikasjoner, «Żabkas forretningsmodell førte mange mennesker til konkurs». Din offentlige parlamentariske inngripen inkluderer også andre alvorlige anklager mot butikkjeden.

Etter min mening Agnieszka Dziemianowicz – Bąk «Forretningsmodell Tenner «er basert på å flytte kostnader og ansvar til filialfranchisetakere, mens beslutningstaking i spørsmål om forsyning, margin, opp til straffer og oppsigelse av kontrakter med filialer ligger i hendene på hovedkontoret.» I tillegg, etter deres mening «The kjeden er overhodet ikke ansvarlig for arbeidsstandarder eller forhold i butikker og er kun interessert i fortjeneste.»

– Ta hensyn til ovennevnte rapporter, ethvert samarbeid mellom lokale myndigheter og frosk Man må gå frem med ekstrem forsiktighet, sier han Agnieszka Dziemianowicz – Bąk.

Imidlertid hørte vi fra representanter for kjeden at påstandene til MP Fr «Før franchisetakere til konkurs» er ikke støttet av noen fakta. Tidligere har du heller ikke hatt mulighet til å referere til de fleste av pressepublikasjonene som er sitert i dag Agnieszka Dziemianowicz – Bąk.

Som fortalt til oss av ansatte Zabka pressekontor, avslutter de fleste franchisetakere samarbeidet med kjeden uten noen gjeld. For å minimere muligheten for mulige økonomiske problemer, er de også dekket av gruppeforsikring. Bestemmelsene har blitt konsultert med franchisetakere.

Representant Tenner De hevder at drift av denne typen butikker har en mye høyere suksessrate enn andre uavhengige butikker på det åpne markedet. Men som de umiddelbart legger til, er det alltid forbundet med risiko å starte et selskap. Derfor kollektiv forsikring»«Forretningspolitikk» Formålet er å kompensere for en betydelig del av mulig gjeld ved slutten av samarbeidet med franchisetakerne.

Fra dataene presentert av froskviser dette i perioden januar til mai i år over 77 prosent av franchisetakerne oppnådd en månedlig inntekt på minst 24 tusen zloty.

I tillegg er omsetningshastigheten til filialoperatører cirka 1 prosent per måned. Som de hevder Representant for ZabkaDenne tilstanden er ikke forskjellig fra franchisekjeder som opererer i andre markeder, inkludert i USA, Japan og Norge.

Ifølge representanter Tenner Informasjon publisert av Agnieszka Dziemianowicz-Bąkinneholde «Insinuasjoner tatt ut av kontekst og skader nettverket». Det benekter de på det sterkeste «Kjeden hadde ikke noe som helst ansvar for arbeidsstandarder eller butikkforhold og var kun interessert i profitt.».

– Vi gjør vårt ytterste for å sikre at våre franchisetakere handler i samsvar med de høyeste prinsippene for forretningsetikk – de svarer på MPs påstander. – Til dette formålet har vi implementert det de siste årene i Zabka et system med verktøy som støtter passende reaksjoner på mistenkte brudd.

Butikkjeden har lansert en «Green Line», en plattform der ansatte anonymt kan rapportere informasjon om mulige uregelmessigheter.

– Dette gjør at vi kan reagere raskt og effektivt på forstyrrende signaler – informere dem «Baltisk tidsskrift» Representant Tenner.

Nettverket formulerte seg også «Etiske retningslinjer og oppførsel for franchisetakere i Żabka Polska».

– Dette dokumentet er ment å hjelpe franchisetakere og deres ansatte med å ta avgjørelser som er moralsk konsistente med selskapets etiske standarder. Informer representanten deres.

De legger til at dette er en del av å ivareta ansatte i de vanskeligste øyeblikkene Koronaviruspandemi Butikkjeden var en av de første i landet som ga franchisetakere gratis forsyninger, inkludert: masker, desinficeringsmiddel, hansker, beskyttende pleksiglass og berøringsfrie desinficeringsstasjoner. Det ble brukt ekstra penger på dette ca PLN 100 millioner.

– Våre aktiviteter gjorde det mulig for franchisetakere å fortsette sin virksomhet på en stabil måte og ble vurdert svært positivt av 86 prosent av gründerne i en anonym undersøkelse vi jevnlig gjennomførte Tenner – sier representanter for nettverket. – Vi verdsetter engasjementet til våre franchisetakere og deres ansatte for å opprettholde standarden i butikkene de driver. Under programmet Champions League av høy kvalitet Vi belønner franchisetakere for deres engasjement og arbeid. Totalt har vi premiert tre utgaver av dette prosjektet PLN 16 millioner. For å hjelpe franchisetakere med å bygge medarbeiderengasjement, har vi introdusert et initiativ Pro selger og fra april 2022 som vi har gitt til dette formålet PLN 17 millioner.

De legger til at de gir franchisetakere omfattende støtte på mange nivåer, inkludert å gi dem en operativ butikk ved starten av virksomheten, fullt utstyrt, lagerført og renovert med nødvendig utstyr. Imidlertid kreves et personlig bidrag på rundt PLN 5000. Zloty.

Adam ManikowskiVisepresident Żabka-gruppen og administrerende direktør Zabka Polen, kunngjorde nylig at butikkens antall vil nå 10 000 denne måneden. Det er for tiden den største detaljhandelskjeden i sitt slag i Polen.

Dens representanter oppgaven presentert av Agnieszka Dziemianowicz-BąkDe «Ethvert samarbeid mellom lokale myndigheter og Żabka bør gjøres med stor forsiktighet.» De anser det som en annen skadelig insinuasjon. Som de forsikrer, har slike uttalelser ingenting med virkeligheten å gjøre.

– Selvfølgelig inkluderer våre partnere lokale myndigheter og universiteter som vet at vi er en pålitelig forretningspartner – informer redaksjonen “Dziennik Baltycki”

frosk åpnet programmet «Entreprenørskapsstudie»der nettverket etablerte samarbeid med flere akademiske og lokale universiteter over hele landet Bedriftsinkubatorerog ikke-statlige organisasjoner.

– Til gjengjeld jobbe med Warszawa teknologiske universitet vi skapte Entreprenørakademietsom møter utdanningsbehovene rapportert av våre franchisetakere og muliggjør vekst av deres forretningsferdigheter – legg til representanter.

Han har ingen innvendinger i denne saken Jolanta Klauzeregissør Gdynia valp. Som han deler, er franchising en form for å drive egen virksomhet som er veldig populær både i Polen og i utlandet.

– Vi hjelper arbeidssøkere til ikke bare å finne en jobb. Dette er et av alternativene – informerer han Jolanta Klauze.

Som kommunisert av direktøren Gdynia valp redaksjonen “Dziennik Baltycki”et møte 12. september, hvis gyldighet stilles spørsmål ved av MP Agnieszka Dziemianowicz – Bąkvar ment for folk som tenker på å starte sin egen virksomhet, spesielt i form av en franchise, for å gjøre seg kjent med særegenhetene ved denne formen for å tjene penger ved å bruke eksemplet med Zabka-butikkkjeden.

– På grunn av urovekkende medieoppslag vedr Żabkas forretningsmodell Det var også en mulighet til å konfrontere våre mulige bekymringer med ordene til nettverksrepresentanten, legger han til Jolanta Klauze. – Målet med møtet var også å gi personer som er i tvil om arten og sikkerheten ved et slikt samarbeid mulighet til direkte å konfrontere informasjonen som kommer i media med en bedriftsrepresentant. Jobbtilbud bør også presenteres under møtet Żabka nettverkikke bare i form av franchise, men «vanlige» fulltidsstillinger.

Tidligere har artikler som inneholder uttalelser fra tidligere agenter eller franchisetakere dukket opp i både lokale og nasjonale medier. den største butikkjeden i Polen. I 2020 inkluderte en av dem uttalelsen om at «Å jobbe med Żabka betyr å jobbe utover dine styrker, noen ganger 17 timer om dagen».

Det hevdet også den tidligere agenten «Etter flere år med å jobbe med Żabka, har han PLN 120 000 i gjeld og ingenting mer» og det «Hun trodde hun skulle ende opp på et psykiatrisk sykehus.». Kvinnen la til dette «Kanskje er det til og med tusenvis av mennesker i Polen i en lignende situasjon.».

Butikkjeden bestred denne informasjonen og krevde blant annet: Fjerning av den kontroversielle varen fra nettsiden. Hun utelukket heller ikke rettslige skritt.

Til og med tilbake enn frosk de angrep også Venstre-parlamentsmedlemmersom arrangerte en konferanse i Sejm som han inviterte tidligere aktivister til.

Vi bestemte oss for å spørre kjedens kunder hva de synes om virksomheten. Meningene er delte.

– I en av… fedd Franchisetakere skifter ganske ofte i nærheten av huset mitt, sier du Mirosław fra Gdynia. – Så det er tilsynelatende ikke en så stor avtale som eierne av denne butikken annonserer å være. Det kan være en viss sannhet i utsagnene om at arbeid med… frosk truer med å komme i økonomiske vanskeligheter. Videre er arbeidet i disse butikkene hardt. Flere ganger hørte jeg samtaler fra ansatte som klaget over at de måtte bære mye varer og rydde opp selv og at det i grunnen ikke var noen som hjalp dem.

Ut av Fru Marcelina Med Sopot Til gjengjeld hørte vi at det etter deres mening ikke har fungert siden den gang 1998 Butikkjeden mishandlet eller til og med lurte franchisetakerne og deres ansatte mens de hele tiden utviklet seg.

frosk Vi opererer tross alt i et sterkt konkurranseutsatt marked, sier han Fru Marcelina. – Hvis noen tror de kan drive uetisk i 25 år, «luke ut» entreprenører og franchisetakere og det vil ordne seg i det lange løp, har de ikke den minste anelse om hvordan de skal drive en bedrift. Noen polakker har en mentalitet om at når noen lykkes, blir de umiddelbart anklaget for å stjele, jukse eller oppføre seg mistenkelig. frosk er den største på markedet og er derfor under angrep. Men hvis arbeidet med henne faktisk førte til konkurs, ville hun ikke ha klart å nå sin nåværende stilling. Slike historier er helt tvilsomme og det som kommer ut av munnen på en politiker under pågående valgkamp er helt utrolig.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment