Home » Forhandlere av det russiske merket «Faberlic» prøver å omgå sanksjoner

Forhandlere av det russiske merket «Faberlic» prøver å omgå sanksjoner

by Gunnar Garfors

Distributører av russiskprodusert kosmetikk og andre Faberlic-varer prøver å omgå dem, ifølge en uttalelse fra Consumer Protection Center (CRPC).

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

CRPC minner om at Latvia har innført internasjonale sanksjoner mot enheter og enkeltpersoner knyttet til Russland og Hviterussland i forbindelse med ødeleggelsen av den russiske føderasjonens territoriale integritet og invasjonen av Ukraina av EU og en rekke andre demokratier. Institusjonen har mottatt informasjon om at det gis råd om hvordan man unngår sanksjoner ved betaling med PayPals betalingsmetode, spesielt informasjon om SIA “Faberlic Baltija”.

Den virkelige mottakeren er Alexei Nechayev (Алексей Геннадьевич Нечаев) – en autorisert person.

Følger du disse og lignende instrukser når du foretar innbetalinger til betalingskontoene til personer på sanksjonslistene eller personer nær dem, må alle forsøke å omgå sanksjonene. Unndragelse eller forsøk på unndragelse er en disiplinær krenkelse, advarer CRPC.

CRPC krever overholdelse av restriksjonene i sanksjonsloven og i tilfelle tjenesteleverandøren eller selgeren plutselig blir ute av stand til å foreta betalinger ved hjelp av betalingsinstrumentene som tidligere er brukt, eller den juridiske enheten ikke er tilknyttet det sanksjonerte selskapet og ikke har vært frosset av kredittinstitusjoner.

Slike mistanker kan omfatte oppfordringer til å bruke ulike utenlandske betalingssystemer eller plattformer (PayPal, WePay, Skrill, Intuit, etc.) eller andre instrumenter som kan overføre penge eller tilsvarende verdi, som f.eks. B. Kryptovalutaer («Bitcoin», «Etherium», «Cardano» osv.).

Brudd på sanksjoner og forsøk på å unngå sanksjoner bør rapporteres som enhver annen mistanke om en straffbar handling – rettshåndhevende myndigheter bør varsles.

You may also like

Leave a Comment