Home » Forklarer hvordan arbeidskontoret fungerer – svar på spørsmål fra innbyggere

Forklarer hvordan arbeidskontoret fungerer – svar på spørsmål fra innbyggere

by Thure Lindhardt

Delfi har mottatt et brev til redaktøren der kvinnen er indignert over arbeidet til arbeidskontoret og stiller spørsmål ved dets funksjon.

«Om arbeidsledige. Det har vært mange artikler i det siste om at arbeidsledige er på budsjettet og lignende. Vær oppmerksom på at arbeidsledige ikke er «ytelser».

170 € for 3 måneder i året for arbeidsledige er mye penger og en «plass» fordel; de som kritiserer arbeidsledige lever selv for disse pengene. Og slike penger betales i EU! Jeg lurer på om vi virkelig trenger arbeidskontoret i disse dager? Tross alt går du kun dit for obligatorisk helseforsikring (PSD).

Folkens, tenker dere på hvor ellers i EU skatter pålegges folk uten inntektskilde? I Litauen får arbeidsledige trukket sin PSD dersom de ikke er registrert hos denne tjenesten. Hvordan og hvor tar du disse pengene når en person ikke har inntekt? Spørsmålet er om EU-tjenestemenn virkelig vet om den tragiske situasjonen til de arbeidsløse i Litauen? Dette øker fattigdom og muligens kriminalitet.

Det er et internett hvor det er mange jobbsøkeportaler som driver arbeidskontoret, og arbeidsledige kan se stillingsannonsene der enkelt og uten mellomledd eller konsulenter.

Rekvizitai.lt I følge opplysningene sysselsetter arbeidskontoret 1 383 personer og mottar et gjennomsnitt på € 1 521 per måned. Jeg vil si ganske dårlig. Er det noen fordeler for arbeidsledige? Hvor mange personer ble faktisk rekruttert gjennom tjenesten? Og hva er belastningen på staten?

La oss regne: 1383 ansatte multipliseres med 1521 euro per måned, utgående 2 103 543 euro per måned! Mer enn € 2 millioner per måned eller € 25 242 516 per år. Det viser seg at arbeidsmarkedstjenesten koster oss i snitt 25 millioner euro i året, og det er bare lønn pluss andre kostnader. Og hva er resultatene av deres aktiviteter og arbeid?

Forresten. Jeg har aldri sett en stillingsannonse som ber meg om å søke jobb hos Arbeidsformidlingen, så jeg kan ikke se for meg hvordan spesialrådgivere kan komme dit. Kanskje leserne så det slik? ”Spurte kvinnen.

Det første spørsmålet som skal besvares er hvilket annet land i EU som har et slikt helsesystem. Svaret er i alt. Statsborgere som er lovlig ansatt og betaler skatt i et land i Den europeiske union (EU) eller i et av disse landene i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet – Norge, Island, Liechtenstein eller Sveits – er forsikret og er forsikret der. Folk som ikke har jobb og ikke betaler skatt for helseforsikring får kun førstehjelp – akkurat som i Litauen.

Talskvinnen for arbeidskontoret, Milda Jankauskienė, svarte på alle ytterligere spørsmål fra leserne. De viser at arbeidskontoret har hjulpet opptil 218 tusen mennesker de siste 10 månedene. forvaltet mer enn en milliard euro i tjenester under en vanskelig pandemi.

«Jeg er glad for at forfatteren av brevet har digitale ferdigheter og er kjent med Internett, fordi alle svarene på spørsmålene hennes er enkle å finne på www.uzt.lt.

For det første, hvem har egentlig arbeidskontoret hjulpet? Dette tallet står øverst på siden, sammen med annen arbeidsmarkedsstatistikk. 218 tusen – det er hvor mange som ble hjulpet til å finne jobb i løpet av 10 måneder i år. Arbeidsformidling er imidlertid bare ett aktivitetsfelt. Arbeidsetaten iverksetter tiltak for å fremme sysselsettingen. Målet er å hjelpe arbeidssøkere til å finne arbeid raskere, tilegne seg nødvendig kompetanse og overleve på arbeidsmarkedet, samt å hjelpe arbeidsgivere med å finne egnede arbeidstakere.

Følgende tjenester tilbys arbeidssøkere over hele landet hver dag: rådgivning om jobbsøking, karriereinngang, omskolering, vurdering av arbeidsmuligheter, individuell ansettelsesplan, jobbplassering, økonomisk støtte til å skaffe jobb eller ny kompetanse, faglig utvikling for å finne jobb selv .

Følgende tjenester ytes også for arbeidsgivere: registrering og publisering av ledige stillinger på Arbeidsformidlingens nettsider, søk og utvelgelse av ansatte etter ansattes behov, lønnstilskudd til ansatte, reiseutgifter til arbeidsplassen, finansieringsmuligheter for bedriftsstøtte, ansatte med teknologisk utstyr og arbeidsmiljø, muligheter for videreutdanning (fagopplæring, Opplæring), møter og råd om oppsigelser i bedrifter.

Under pandemien har Arbeidsformidlingen vist seg å være en viktig offentlig institusjon i håndtering av krisesituasjoner og i håndtering av bedrifter og befolkning i meget stor skala. Fra begynnelsen av karantenen i 2020. til 31. august i år. Lønnstilskuddet utgjorde 517,9 millioner LTL. Euro. 31,5 tusen mennesker benyttet seg av denne støtten. Arbeidsgivere for 390,3 tusen. Avbruddsarbeidere. Et annet tiltak for arbeidsgivere som ønsker å beholde ansatte og fremme entreprenørskap er tilskudd til ansatte etter retur fra fravær og i arbeidstiden frem til 2020. 31. desember, og juli og august 2021.

Det ble utbetalt tilskudd i 6 måneder etter oppstart av driftsstansen samt for ansettelse av støtteledige som ble utsendt av Arbeidsformidlingen, eller 4 måneder for midlertidige eller sesongmessige ansettelser. 29 tusen mennesker benyttet denne muligheten. Arbeidsgiver, betalte 622,6 millioner. EUR 284,5 tusen i tilskudd. Personer.

Mer enn € 1 milliard i ytelser ble administrert av de samme ansatte, hvis tradisjonelle roller ikke har blitt trukket tilbake eller suspendert. Kort fortalt er dette resultatet av arbeidet i denne vanskelige tiden for landet.

Det er en borgers rett til å beregne tjenestemenns lønn før skatt og å forhøre seg om fordelene ved tjenestene til staten. Samt rett til å sende inn søknad om å delta i stillingsutvalg som jevnlig utlyses av Arbeidsformidlingen via offisielle kanaler (uzt.lt, vtd.lrv.lt, LinkedIn, etc.). Forfatteren av brevet, som hun selv skriver, har aldri sett dem i sitt liv da hun kan besøke andre typer nettsider. Vi inviterer deg derfor til å gjøre deg kjent med kontorets virksomhet og prøve deg på et intervju, sa en representant fra arbeidskontoret.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment