Home » Formel 1 verdensmester Verstappen feiret til morgen

Formel 1 verdensmester Verstappen feiret til morgen

by Thure Lindhardt

Etter å ha vunnet verdensmesterskapet i Formel 1 på søndag, feiret Max Verstappen (Red Bull) til klokken 07.00. «Alle følelser forlot meg. Det var kjempegøy. Etter å ha våknet var det mindre gøy. Jeg tror jeg kunne hoppe over den siste drinken» – spøkte nederlenderen.

Verstappen vant sin første tittel i karrieren i det dramatiske løpet i Abu Dhabi søndag, siste runde i verdenscuppen. Den forsvarende briten Lewis Hamilton (Mercedes) ledet det meste av Grand Prix, men kanadieren Nicholas Latifi (Williams) hadde en ulykke noen runder før målstreken og en sikkerhetsbil dukket opp på banen. Etter nøytralisering fortsatte konkurransen på den siste runden, der nederlenderen klarte å forbigå den syv ganger vinneren av syklusen.

Avgjørelsene fra løpsdommerne utløste protester mot Mercedes, som i utgangspunktet uten hell krevde annullering av resultatene fra World Automobile Federation (FIA) og som nå vurderer ytterligere rettslige skritt.

Verstappen sa imidlertid at Mercedes-sjef Toto Wolff, som var rasende på søndagen etter løpet, sendte ham en melding om gratulasjoner.

«Toto skrev at han gratulerte meg for hele sesongen og at jeg fortjente tittelen. Det var veldig hyggelig. Følelsene i begge lag var enorme frem til siste runde. Slik det er, vi får se hva som skjer videre «- la den 24 år gamle nederlenderen til.

Mercedes» innvendinger reiste to problemer: For det første bannlyste juryen og lot doble sjåfører ta igjen den tapte runden bak sikkerhetsbilen mellom Hamilton og Verstappen. Hvis de ikke hadde ombestemt seg, ville nok ikke nederlenderen hatt tid til å håndtere dem – selv om de må la de raskere spillerne passere – og ta igjen britene.

For det andre, ifølge det tyske teamet, passerte Verstappen Hamilton kort tid før starten på siste runde, da reglene for sikkerhetsbilen på banen fortsatt var i kraft.

Mercedes har varslet at de i løpet av de neste dagene vil ta stilling til om det vil bli anket ytterligere i denne saken.

mm / krys /

You may also like

Leave a Comment