Home » Forskere har utviklet en superkondensator som kan implanteres i menneskekroppen: flere og flere fordeler i fremtiden

Forskere har utviklet en superkondensator som kan implanteres i menneskekroppen: flere og flere fordeler i fremtiden

by Thure Lindhardt

Faktisk burde denne superkondensatoren kalles en biosuperkondensator. Eller, hvis navnet er for kort, en nano-bio-superkondensator. Ikke bare er det overraskende lite, det vil også bruke kjemien til menneskeblod for å nå sitt maksimale potensial.

Å lage en ultraliten superkondensator er ikke lett, og forskere har måttet bruke spesielle origami-teknikker for å gjøre det. Det er enda vanskeligere å produsere en kondensator som trygt kan brukes i menneskekroppen. Tross alt er menneskekroppen ikke veldig gjestfri for slike fremmedlegemer, spesielt materialene som kondensatorer vanligvis er laget av.

Produksjonen av en liten biosuperkondensator begynner med et polymerlag som komprimeres mellom et lysfølsomt materiale, et isolasjonsmateriale og spesielle elektroder.

Sistnevnte består av en annen elektrisk ledende polymer, PEDOT: PSS, fordi vanlige metallelektroder i menneskekroppen raskt blir skadet av korrosjon. Deretter brettes denne sandwichen fra forskjellige materialer som origamipapir.

Resultatet er en biosuperkondensator med et volum på 0,001 mm3. Denne elektroniske komponenten er mindre støvete, men har samme spenning som et standard AAA-batteri.

Denne superkondensatoren fungerer mest effektivt i menneskeblod, hvor den fortsatt beholder 70 prosent selv etter 16 timer. dens kapasitet. Hvem trenger det Vel, forskere utvikler en rekke medisinske sensorer som bruker energi. En dag vil slike nano-biosuperkondensatorer forsyne kreftcellelignende implantater med energi.

You may also like

Leave a Comment