Home » Forskere som oppdaget metallspisende bakterier har kommet opp med en smart måte å bruke dem på

Forskere som oppdaget metallspisende bakterier har kommet opp med en smart måte å bruke dem på

by Thure Lindhardt

Chilenske forskere har fokusert på de som bor i geysirer Leptospirillum Bakterie. De spiser på en uvanlig måte – de oksiderer jern. Dessuten kan de overleve svært høye temperaturer, men denne gangen var ikke forskerne interessert i det.

Leptospirillum Bakterier brukes allerede i industrien – deres appetitt på metaller hjelper til med å rense dem. Disse bakteriene elsker sure medier og varme.

Forskere prøvde å spikere dem for en stund siden, men bakteriene virket på en spiker i noen måneder – for lenge til at vi kunne dra nytte av det.

Så forskerne bestemte seg for å se etter måter å fremskynde denne prosessen. Det tok to år med testing og bioteknologi, men nå vil Leptospirillum-negler spise bort om tre dager.

Forskere planlegger å bruke den Leptospirillum Bakterier for rensing av tidligere gruveområder. Chile er en av de største kobbergruvearbeiderne i verden. Selv om kobberekstraksjonsmetoder blir bedre, er de fortsatt ikke veldig rene.

Det er derfor mange tungmetaller igjen i områdene – Leptospirillum kunne spise dem. I tillegg kan væsken som skilles ut fra disse bakteriene ved oksiderende metaller brukes til renere kobberekstraksjon.Metalletende bakterier.

Disse bakteriene er selvfølgelig ufarlige for mennesker og miljø – dette er allerede bevist ved tester.

Dessuten, fordi de er så miljøvennlige og allerede brukes i industrien, kan de enkelt tilpasses for rensing av tidligere gruver.

Kilde: https://phys.org/news/2021-10-chilean-scientist-metal-bacteria.html

You may also like

Leave a Comment