Home » Først fikk NIO fotfeste i nord. Nå går den inn på det viktigste markedet i Europa

Først fikk NIO fotfeste i nord. Nå går den inn på det viktigste markedet i Europa

by Thure Lindhardt

Norge. Det var her historien til NIO i Europa begynte

NIO er en kinesisk bilprodusent som ikke planlegger å komme så mye inn i Europa, men som allerede har dukket opp i markedet vårt. Ifølge en jernlogikk begynte NIO-offensiven på det gamle kontinentet med Norge, det desidert mest elektrikervennlige markedet merket har spesialisert seg på.

NIO nå offisielt i Europa. Kineserne kommer inn på markedet med ES8 SUV og ET7 sedan

– NIOs internasjonale ekspansjon vil først og fremst rettes mot Europa og spesielt mot Norge. Europa legger stor vekt på elektriske kjøretøy og miljøvern. Dette markedet vokser veldig raskt. NIOs inntreden i Norge markerer bare startfasen for å utvide selskapets globale ambisjoner. Vi er overbevist om at verdens bærekraftige fremtid avhenger av intelligente elektriske og autonome kjøretøy. Derfor, som en ny generasjon bilfirma, ønsker vi å være den globale lederen på dette feltet – sa medgründer og president for NIO Lihong Qin. ES8 SUV ankom Skandinavia for sin premiere, og merket annonserte byggingen av utstillingslokaler, et servicesenter og et ettersalgsservicenettverk.

NOK ES8NOK ES8 Fot. NI

NIO vil flytte sørover raskere enn forventet

Vi informerte om den norske debuten til kineserne i mai i år. Den gang annonserte merkevarerepresentanter at Norge bare var den første søylen i Europa, men spesifikke datoer ble unngått. Den klare uttalelsen fra William Li viser imidlertid at utseendet til NOK-bilen på våre veier bare er et spørsmål om tid. NIO er seriøs med å gå inn i Tyskland, det største bilmarkedet i vår del av verden, allerede i 2022. I den offisielle pressemeldingen heter det at de første leveransene til kundene vil skje i fjerde kvartal neste år.

Noen kilder sier at NIO er så overbevist om bilene sine at de til og med planlegger å bygge en fabrikk i Europa og ser etter mulige partnere for selskapet. Det er imidlertid ingen offisiell bekreftelse ennå. Vi vet at NIO-talentspeiderne har hendene fulle med å rekruttere nye medarbeidere til europeiske strukturer. Den mest kjente endringen så langt er kunngjøringen av Alex Schwarz som leder av merkevarens europeiske avdeling. Så langt har svart vært høyt i strukturene til Airbnb, PayPal og eBay.

Se videoen
Ett øye på verden. Vil Kina være den økonomiske vinneren av pandemien?

NOK ET7 eller imponerende tall

De norske veiene skal begynne å ta over SUV-en, men i Tyskland vil i hvert fall til en start være representert med sedanen ET7. I hans tilfelle er tallene mest imponerende. Spesielt de to høyere versjonene:

  • Grunnvarianten skal ha et batteri med en kapasitet på 70 kWh, som du kan tilbakelegge ca 500 km med.
  • Mellomvarianten er allerede 100 kWh og 700 km rekkevidde.
  • Takket være batteriet med en kapasitet på opptil 150 kWh skal frontløperen tilbakelegge 1000 km.

Langdistanse NIO ET7 vil også være den raskeste versjonen i familien. To motorer, en foran og en på bakakselen, katapulterer den til 100 km/t på 3,9 sekunder. Kineserne sier at effekten er omtrent 645 hk, og dreiemomentet – 850 Nm. Vi venter fortsatt på de neste tallene fra NIO. Den tyske prislisten vil være spesielt interessant, men den får vi kjenne nærmere markedspremieren. Hvis NIO holder ord, har han bare ett år igjen.

NOK ET7NOK ET7 Fot. NI

You may also like

Leave a Comment