Home » Fotball – Conference League: Servette s’incline lourdeme …

Fotball – Conference League: Servette s’incline lourdeme …

by Thure Lindhardt

Det vil ta tid å sette Genève tilbake på kartet over europeisk fotball. Faktisk har Servette FC gått på et vondt nederlag i Norge som gjør vondt.

Genève-laget tapte 3-0 for Molde i første etappe av andre innledende runde av den nye Conference League. Det er nok å si at de er i en svært prekær situasjon foran den andre etappen i La Praille neste torsdag. Det er vanskelig å forestille seg hvordan et lag som viser så lite realisme på begge sider kan tippe tabellen og få retten til å utfordre Tarbzonspor Turks i tredje runde.

Bare én mulighet først

I Molde slapp Servette FC inn alle tre målene på grunn av deres defensive generøsitet. Ola Brynhildsen på 7. og Ohi Omoijuanfo på 32. kunne beseire Jérémy Frick med et hode på lengste stolpe. Kaptein Magnus Eikrem måtte ta det siste slaget til den 59. etter en feilplassering av Gaël Clichy. Til tross for en viss overlegenhet i spillet, skulle Genève kun ha én reell sjanse med Grejohn Kyeis mål på tverrliggeren på stopptid i første periode.

Med sin start-XI uten rookies fra offseason, som om overgangskampanjen kanskje var for «forsiktig» for et lag som ble kalt til Europa, var Alain Geiger i stand til å utforske alle grensene for treningen hans. Hun visste ikke hvordan hun skulle vise denne defensive strengheten, uten hvilken ingenting er mulig. Og som i fjor vår i ligaen tok hun åpningsmålet altfor raskt til å komme i en lite misunnelsesverdig posisjon. Den åttende finalisten i den siste Europa League og nåværende leder av sitt mesterskap, Molde, kunne uten å røre genialiteten bruke motstanderens feil til en suksess som gir ham en stor sjanse til kvalifisering.

FC Basel tok på sin side ledelsen over Partizani Tirana i den første etappen av den andre kvalifiseringsrunden i Conference League. Rhinelanderen slo faktisk albanerne 3-0 i Parc St-Jacques.

You may also like

Leave a Comment