Home » Fotball: Manchester United avskjediger trener Ole Gunnar Solskjær

Fotball: Manchester United avskjediger trener Ole Gunnar Solskjær

by Thure Lindhardt

L.den nye debakelen mot Watford (4-1) lørdag 20. november beseiret ham. Manchester United, som annonserte manager Ole Gunnar Solskjærs avgang søndag etter en rekke dårlige resultater, ser ut til å allerede ha blitt etterlatt på Premier League-pallen.

«Ole vil for alltid være en legende i Manchester United og vi beklager at vi tok denne vanskelige avgjørelsen,» skrev klubben i en uttalelse, og la til at Solskjærs nestleder Michael Carrick vil være ansvarlig for de neste kampene. «Selv om de siste ukene har vært skuffende, ikke skjul alt arbeidet som er gjort de siste tre årene for å gjenoppbygge grunnlaget for langsiktig suksess,» fortsatte de røde djevlene.

Ankom desember 2018 etter at José Mourinho forlot en demotivert og splittet klubb, hadde nordmannen klart å forbedre resultatene sine og tatt ham inn i Europa League-finalen og 2.e Mesterskapsbane forrige sesong. Men til tross for store investeringer i rekruttering denne sommeren, med tillegg av Raphaël Varane, Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo, er klubben for tiden 7 år gammele av mesterskapet, 12 lengder bak lederne Chelsea, etter 12 dager.

LES OGSÅFotball: Messi, Ronaldo, Griezmann … et XXL-marked

En avgjørende uke for Man U

Manchester United har kun vunnet 4 av sine siste 13 kamper i alle konkurranser og har ofte levert dystre prestasjoner som manglet sjel, lyst og ideer. Beskyttet i lang tid av det faktum at klubben ikke kunne finne en troverdig og umiddelbart tilgjengelig erstatter, motsto ikke Ole Gunnar Solskjær nok et stressende oppgjør på lørdag.

For Michael Carricks debut har Manchester United et avgjørende Champions League-møte i Villarreal på tirsdag og vil slutte seg til Chelsea på søndag før han slutter seg til Arsenal (5e) påfølgende torsdag. Tre kamper, som for det meste spilte hele sesongen til de røde djevlene.

Manchester United sier også at de er på utkikk etter en trener for slutten av sesongen. I følge engelsk presse vil Zinédine Zidane være Mancuniens» prioritet for å lede laget deres, men han ville ikke vært særlig interessert for øyeblikket. Andre navn som stadig dukker opp inkluderer Leicester-trener Brendan Rodgers, Ajax Amsterdam-trener Erik Ten Hag og til og med Paris SG-trener Mauricio Pochettino, men situasjonen deres er mer sannsynlig å endre seg denne sommeren enn i løpet av sesongen.


You may also like

Leave a Comment