Home » Fotballspilleren ble intervjuet over internett. Skjorta bak ryggen utløste fotballskandalen

Fotballspilleren ble intervjuet over internett. Skjorta bak ryggen utløste fotballskandalen

by Thure Lindhardt

Vegard Forren (33) er forsvarer for SK Brann, et ligasnitt, men han er godt kjent i Norge – han har spilt i engelske klubber, han har representert landet sitt mange ganger. I begynnelsen av mars fortalte han om spilleavhengigheten sin på TV2, Norges største private fjernsynskringkaster, på God morgen Norge: Millioner av tapere, hvordan han ble sparket ut av Molde etter å ha fått vite om problemet hans i klubben, og om pengespillet hans. avhengighet stor suksess – et år uten Spill i tipping. En åpen samtale om alvorlige saker gikk nesten uhørt. I stedet startet det en debatt om et helt annet tema.

Se videoen
Kålen banker på døra til karmen igjen. «Ikke bare Sousa vil dra nytte av det»

«Ansiktet mitt har aldri vært så rødt som det var på denne t-skjorten»

Forren tok kontakt med journalister gjennom internett og ble intervjuet på klubbhuset i kontor keepertreneren. Tilskuere la merke til en t-skjorte på veggen bak ryggen hans som sa: «Hva er kvinnefotball? Det er ikke en ball, og det er heller ikke en kvinne.» Dette er et av de mest gjentatte slagordene fra motstandere av kvinnefotball. Det er ikke mange av dem i Norge. Kvinnefotball har en lang tradisjon der og er bredt respektert av fansen. Da Ada Hegerberg ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller for to år siden, var nordmennene stolte. Derfor opprørte inskripsjonen mange og tvang klubben til å be om unnskyldning.

– Det er flaut, flaut og flaut. Ansiktet mitt har aldri vært så rødt som det var på denne t-skjorten. Jeg tenkte: «Hvordan er det mulig?!» og jeg tok av meg skjorta selv. Det gjenspeiler selvsagt ikke verdien av foreningen vår, sier Vibeke Johannesen, administrerende direktør i Brann.

Regissørens unnskyldning har ikke dempet generell forargelse i landet. Brann ble kritisert av fotballspillere fra mange toppdivisjonsklubber for kvinner, fansen klaget også og klubbens misfornøyde sponsorer ba om en forklaring. Noen så det som et tegn på kvinnehat, det vil si hat mot kvinner. – Det er ikke morsomt. Jeg tror nok det er noens spøk, men det er ikke litt morsomt engang, sa IL Sandviken-spiller Ingrid Ryland. – En slik trøye hang i bygget til en av Norges største klubber – understreket hun. – Jeg tenkte at vi allerede har gått denne veien og at vi har slike diskusjoner bak oss. Jeg tok tydeligvis feil. Klubben må nå undersøke hva som skjedde og hvordan det skjedde. At Brann ikke har et kvinnelag gjør det ikke bedre. Disse hendelsene forteller litt om holdninger som fortsatt vedvarer. Ikke alle tar likestilling på alvor.

– Jeg har sett dette anonymt skrevne slagordet flere ganger i kommentarfeltet på internett. Det er ekkelt. Det gjør to ganger vondt: fordi det ikke er en ball, fordi det ikke er kvinner. Hva så? Det er uakseptabelt at dette slagordet skal treffe veggen i klubbens hovedkvarter – sa Mette Hammersland, talskvinne for IL Sandviken damelag på TV2. – Det hele overrasker meg desto mer at vi har jobbet med Brann i mange år og alt gikk bra. Ikke nok med det, alle vet at Brann er i ferd med å starte et damelag. Fans og sponsorer forventer det. Denne skandalen kommer ikke til å hjelpe dem. Du må rydde opp i dette rotet nå, sa hun.

Det er merkelig at Harder først ble kjent etter dette bildet. «Noe skjedde. Sjokk!» [IKONA FUTBOLU 2020]

T-skjorten var en gave fra 15 år siden

Klubben har begynt å rydde opp. Vegard Forren ble intervjuet på kontoret av keepertrener Dan Riisnes og insisterer på at han ikke ante hvilken skjorte som hang bak ryggen hans. Han så etter et rolig sted og så seg ikke rundt i rommet før intervjuet. Han la ikke merke til henne under innspillingen heller, fordi han konsentrerte seg om hva han skulle si. Tross alt var ikke emnet det enkleste.

– Det Vegard sa var fantastisk. Feil valg av opptakssted skal ikke skjule dette. Vi er veldig stolte over at han spiller for Brann og modig kjemper mot avhengigheten sin – sa Vibeke Johannesen, administrerende direktør i Brann, på en spesielt innkalt pressekonferanse. – Trøyen gjenspeiler ikke holdningen og verdiene til klubben vår. Det tror jeg alle kan forstå. Denne plassen brukes sjelden. Jeg kan ikke fortelle deg hvordan den skjorta kom dit. Vi fant ut at det var en gave til klubben for rundt 15 år siden, men vi vet ikke helt hvor det kom fra eller hvordan det havnet på veggen. Det er en morsom vits noen laget.

Pernille Harder er fotballikonet for 2020Pernille Harder er fotballikonet for 2020! «Dyste overføringen noensinne»

Klubben har funnet lite mer i denne saken. Keepertreneren ante heller ikke at en slik trøye hang på kontoret hans. Ikke alle i Norge tror det. Mange fans mener at saken ikke er skikkelig løst og at keepertreneren må ta konsekvensene.

You may also like

Leave a Comment