Home » Four Hills Tournament: Innsbruck forbanner nordmennene

Four Hills Tournament: Innsbruck forbanner nordmennene

by Erlend Loe

Media minnet om at bare tre hoppere i TCS» historie hadde vunnet alle fire konkurransene.

«Dette er Kamil Stoch, Sven Hannavald og Ryoyu Kobayashi og det er ingen nordmann i denne gruppen ennå, så vi venter spent på resultatene fra Bergisel-bakken, som imidlertid, som historien viser, er svært uvennlig mot våre hoppere.» – skrev «Verdens Gang» daglig.

Eks-hopperen Anders Jacobsen, i dag kommentator på TV-plattformen Viaplay, understreket: «TCS Grand Slam er en drøm for alle hoppere og så langt har Granerud en sjanse, men Innsbruck tilgir ikke den minste feil og har slått en rekke flotte idrettsutøvere, og mange nordmenn døde nettopp her.»

Han tok eksempelet med Sigurd Pettersen som vant TCS 2003/04 med seire i tre bakker, men ikke i Innsbruck hvor han ble nummer fire.

Vil Granerud «temme» Innsbruck-bakken? (Foto: Getty Images)

Men Jacobsen er den siste nordmannen som bryter trolldommen på denne bakken. Han vant TCS i 2006/07-sesongen og vant bare én konkurranse i… Innsbruck. Han innrømmet at han selv ble overrasket over dette resultatet – denne bakken er alltid vanskelig, men også uforutsigbar.

«Det er en svært krevende bakke og vi jobber nå intenst på Halvor med å forberede den ned til minste detalj. Her er innløpsmerkene litt dypere, så han må bruke alle treningshoppene for å venne seg til det og finne ut av anlegget» – forklarte trener for de norske skihopperne Alexander Stoeckl.

Han advarte også mot overoptimisme. «For øyeblikket var det bare to stasjoner i turneringen og det er to til med de vanskeligste Innsbruck, så la oss ikke feire. Denne turneringen går lenger» – bemerket han.

Det gjorde også manageren for det norske laget Clas Brede Brathen, og bemerket at «Graneruds ledelse – 26,8 poeng over den svært rutinerte Dawid Kubacki kan se stor ut, men kan raskt slås ut i Innsbruck».

PAP / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment