Home » Fra og med i morgen vil Hyundai utelukkende stole på elektrisk utstyr. Nordmennene er fornøyde

Fra og med i morgen vil Hyundai utelukkende stole på elektrisk utstyr. Nordmennene er fornøyde

by Peter Østbye

Hyundai har et bredt utvalg av modeller, selv om du vil se tre biler i utstillingslokaler i Norge fra i morgen – to fra IONIQ- og Kona-serien. Koreanerne her i landet er kun avhengige av elektrisk og avstår helt fra å tilby forbrenningsmodeller.

Koreanere er flinke til å bevege seg rundt i elektromobilitetens verden. Hyundai har tilbudt noen virkelig interessante biler i lang tid. Ioniq-modellen banet vei og gjorde det mulig å teste teknologien. Kona EV, som tilbys hele tiden, kombinerer lang rekkevidde med en svært rimelig pris. Modeller fra IONIQ-familien, det vil si 5 og 6, overtok stafettpinnen igjen.

Han vil bli med dem snart nye Hyundai Konaintrodusert for noen dager siden. Så koreanerne skaper en sterk portefølje av elbiler som opererer i nøkkelsegmenter. Det er også en stor SUV på vei – IONIQ7. Dette bør se dagens lys neste år.

Samtidig tilbys selvfølgelig biler med forbrenningsmotor – selv om det ikke er overalt. Hyundai i Norge selger ikke slike biler og er helt avhengig av elektriske. Og hvor overraskende denne avgjørelsen enn kan være, sett fra det lokale markedets perspektiv er den en hit.

Det er også bemerkelsesverdig at Hyundai kun har tilbudt plug-in hybrider i Norge de siste to årene. Et slikt tilbud tillot merket å være i forkant av salget.

Salget av forbrenningsbiler i Norge går ned. Derfor satser Hyundai på biler med størst potensial

Og her spiller selvfølgelig IONIQ 5- og IONIQ 6-modellene førstefele. E-GMP-plattform tillater bruk av store og effektive batterier, og 800V-installasjonen sikrer bekvemmeligheten av en svært rask lading.

Disse egenskapene verdsettes av kundene. Lenge var salget av merket i Norge hovedsakelig begrenset til elbiler. Å importere ICE-biler og tilby dem til et marked der elbiler allerede har blitt vanlig er bare en fornuftig tilnærming.

Norges energimiljø hjelper selvsagt. Landet bruker utstrakt bruk av fornybare energikilder. Vannkraftverk står for nesten 90 prosent av strømbehovet, og vindkraftverk bidrar med ytterligere en prosentandel.

Hyundai IONIQ 5 Norge

Under slike forhold er det rett og slett lønnsomt og fornuftig å bruke en elbil. Det er også verdt å merke seg at nettverket av ladestasjoner er svært omfattende og noen huber har dusinvis av veldig hurtigladere.

You may also like

Leave a Comment