Home » Fra Slovakia – en melding til håndballspillere: EM 2022-arenaene vil ikke være tomme

Fra Slovakia – en melding til håndballspillere: EM 2022-arenaene vil ikke være tomme

by Erlend Loe

Spilt i 80 minutter

Laget rundt trener Mindaugas Andriuška beseiret de latviske håndballspillerne i Dobele etter en omskiftelig kamp med 37:36.

Duellen varte som vanlig ikke i 60 minutter, men 80 minutter. På slutten av den tradisjonelle pausen var ledelsen 32:23, de resterende 20 minuttene. mer spilt reserveoppstilling.

Før turen til Latvia ble det registrert et positivt tilfelle av koronavirus i vårt lands lag – Mykolas Lapiniauskas falt av lagoppstillingen og ble isolert.

I følge den nye forskriften til European Hand Federation (EHF) kan Varėnas ta testene igjen fem dager etter den positive testen, og to negative resultater lar dem komme inn på landslaget.

«Ingen flere positive koronavirustilfeller ble registrert i laget,» rapporterte det litauiske håndballforbundet (LRF) 7. januar.

Tilskuere – akkurat vaksinert

Finalen i EM i håndball for menn er berammet til 13. til 30. januar. På den ungarske og slovakiske arenaen.

Litauerne spiller i Košice, hvor de møter lag fra Russland, Slovakia og Norge i gruppe F.

Det slovakiske helsedepartementet og EHF har bekreftet at arenaene i Košice og Bratislava (hvor gruppe D skal spille for Tyskland, Østerrike, Hviterussland, Polen og gruppe E for Spania, Sverige, Tsjekkia, Bosnia-Hercegovina) vil være i vil kunne fylle 25 % av arenaen. .

Sportsentusiaster må være vaksinert mot koronaviruset og må bruke FFP2 pusteapparat eller verneutstyr av høyere kvalitet.

I Ungarn (spillene finner sted i Budapest, Debrecen og Szeged), hvor gruppe A, B og C konkurrerer mot hverandre, er det ingen restriksjoner på fantrafikken.

Ondrej Nepal Arena i Bratislava har plass til over 10 000 tilskuere. Tilskuere, Košice Steel – nesten 8,4 tusen.

Lagene som har besatt 1-2 plasser i gruppene deltar i andre etappe av konkurransen. Våre heldige ville, hvis de var heldige, spille en annen kamp i Bratislava.

Lederen – om valget

«Selvfølgelig vil Litauen gjøre det bedre,» spurte Aiden Malašinskas når euroen ville ta en høyere plass i 2022 – litauere eller ukrainere.

I et intervju med ukrainske medier avslørte lederen for det litauiske laget hvorfor Gerdas Babarskas ikke ble valgt til lagkaptein.

«Vi bestemte oss for at denne stillingen skulle overlates til en yngre spiller. Det pleide å være slik: vi velger en kaptein, han er over 30 år, så vi vil se etter en ny om noen år. Jeg er 35 år gammel og denne er min sa jeg opp. Gerdas er 27 år og han er også et gammelt medlem av landslaget, vi har blitt enige om at jeg skal hjelpe ham om nødvendig, sier A. Malasinskas.

Det pleide å være slik: vi velger kapteinen på laget, han er over 30 år, så etter noen år ser vi etter en ny.

De økonomiske problemene nevnt av generalsekretæren i LRF Miglius Astrauskas i fjor høst (den gang forsyning av landslaget, treningsleirer og vennskapskamper, spillerreiser fra klubbene krevde minst 70.000 euro i tillegg), kommenterte A. Malashinskas : Da forholdene var mye dårligere enn nå, er situasjonen annerledes denne gangen: Vi kom oss til finalen i EM! Tidligere var det ikke engang noen treningsleirer. Selvfølgelig, da vi endelig kom tilbake til eliten, endret behovene seg. Det ser ut til at alt er bra, det er sponsorer. Jeg er fornøyd med forholdene – vi, spillerne, har alt vi trenger på landslaget.»

Prøvde sin styrke

Også de fremtidige litauiske rivalene – russiske og norske håndballspillere – prøvde seg.

Russerne delte seieren med det ikke sterkeste kroatiske landslaget på 24:30 og 28:26. Igor Soroka og Pavel Andreev scoret seks mål for det russiske laget i den første duellen, Dmitry Zhitnikov i de andre fem, I. Soroka og Nikita Kamenev hver på fire.

«Jeg er fornøyd med karakteren til laget, spesielt når opposisjonen dikterte deres vilkår,» sa den russiske lagstrategen Velimir Petkovičius.

Nordmennene landet for det danske landslaget klokken 25:35. Harald Reinkind (6 mål), Sander Sagosen, Eric Thorsteinsen Toft og Kent Robin Tonnesen (4 hver) var blant taperne.

Vårt russiske lag skal spille EM 2022 13. januar og det norske laget 17. januar.


Resultatet

Latvia – Litauen 36:37 (16:18). Mål: D.Krištopan og N.Pančenka etter 7, A.Tuminskis og A.Šuleika etter 5, N.Mikelsonas 4, N.Kreicbergas, O.Arajas og E. Borodovskis etter 2, E. Kurzmeniekas og A.Ermanis etter 1 / A.Malašinskas 7, V. Drabavičius 6, G.Babarskas 4, Ž.Virbauskas, D.Jovaišas, M.Dumčius og B.Petreikis etter 3, M.Urbonas, T.Stankevičius og P.Babarskas etter 2, p. D.Virbauskas utvidet også etter 1.


landslag

Keepere: Vilius Rašimas, Giedrius Morkūnas, Lukas Gurskis.

Lag: Benas Petreikis, Aidenas Malašinskas, Lukas Juškėnas, Mindaugas Urbonas, Deividas Jovaišas, Deividas Virbauskas, Skirmantas Plėta, Karolis Antanavičius, Lukas Simėnas, Gerdas Babarskas, Mindaugas Dumčius, Dr.

Hovedtrener Mindaugas Andriuška, trener Vaidotas Grosas og Almantas Savonis.

You may also like

Leave a Comment