Home » Francis snakker om invasjonen, forbrytelsen til Nova Kakhovka. Oppsummering av dagen

Francis snakker om invasjonen, forbrytelsen til Nova Kakhovka. Oppsummering av dagen

by Catherine Monroe
  • Rapporter om flere russiske forbrytelser kom også fra Kharkiv-regionen, hvor likene til fem sivile, inkludert en 10 år gammel jente, ble gravd opp
  • «Det er allment kjent hvem jeg dømmer. Det er ikke nødvendig for meg å oppgi navnet mitt», sa Francis på spørsmål om Vladimir Putin
  • Alexander Lukasjenko nevnte en stor gruppe mennesker nær ham. Den sannsynlige årsaken er frykt for forgiftning etter ministerens plutselige død
  • Syv diplomatisjefer fra de baltiske og nordiske landene besøkte Kiev. Det er det største slike besøk siden den russiske invasjonen startet
  • I vår kan du følge informasjon om forsvaret av Ukraina 24/7 LIVE-FUNKSJONER
  • Ytterligere viktig informasjon finner du på Onet-hjemmesiden

Likene av en far og hans 19 år gamle sønn, som ble kidnappet av russiske tropper for noen dager siden, er funnet i en skog nær den okkuperte byen Nova Kakhovka i Sør-Ukraina. Faren var prest i den lokale evangeliske menigheten, rapporterte UNIAN mandag.

Den 22. november, mens begge mennene jobbet i garasjen, kom husokkupantens soldater til dem og kjørte dem mot nabolandsbyen. Motivene for drapet er ukjente. Den drepte presten ble foreldreløse seks barn.

Rapporter om flere russiske grusomheter kom også fra Kharkiv oblast nord-øst i Ukraina. På kirkegården til den frigjorte landsbyen Slobozhanske nær Izium ble likene til fem sivile som døde i bombingen av landsbyen av den invaderende hæren i mars gravd opp. Blant de døde var en 10 år gammel jente og en gutt under to år, rapporterte nyhetsbyrået Interfax-Ukraina.

I et intervju med det amerikanske magasinet refererte pave Frans til et spørsmål om hans standpunkt til krigen i Ukraina, som kan oppfattes som en manglende vilje til å direkte kritisere Russland for dets aggresjon.

«Når jeg snakker om Ukraina, snakker jeg om mennesker som blir torturert. Når folk plages, er det noen som plager dem. Når jeg snakker om Ukraina, snakker jeg om grusomhet fordi jeg har mye informasjon om troppene som kommer inn,» svarte Francis.

«Selvfølgelig er det den russiske staten som invaderer. Det er veldig tydelig. Noen ganger prøver jeg å ikke være spesifikk for ikke å fornærme, men å fordømme generelt, selv om det er kjent hvem jeg fordømmer meg til å kalle mitt navn,» sa han.

Øyeblikk etter plutselig og med Utenriksminister døde av ukjente årsaker Uladzimir Makei fra Hviterussland, Alexander Lukasjenko nevnte en stor gruppe mennesker fra dine umiddelbare omgivelser. Det antydes at politikeren er blitt forgiftet og diktatoren kan være neste i køen.

Som det ukrainske nyhetsbyrået UNIAN indikerer, var det plutselige dødsfallet til en av ministrene tilsynelatende et stort sjokk Lukasjenko. UNIAN viser til vitnesbyrdene til Leonid Nevzlin, en russisk forretningsmann som flyktet til Israel på begynnelsen av det 21. århundre.

Niezvlin, avhengig av kilder i Russlands spesialtjenester, argumenterer for at Makei ble forgiftet med en gift utviklet i et spesiallaboratorium for Federal Security Service (FSB).

Russerne fortsetter sine missilangrep mot Ukraina. Deres formål er først og fremst sensitiv infrastruktur som kraftledninger eller vannreservoarer. – Dette er nå en trygg løsning for Russland – sier oberst Piotr Lewandowski i et intervju med Onet. – Alt dette vil alvorlig og enkelt hindre Ukraina i livet. Russerne ønsker å gjøre livene sine til et mareritt og de vil delvis lykkes, legger veteranen fra krigene i Irak og Afghanistan til.

Militæret bemerker at et stort antall kraftgeneratorer nylig er levert til Ukraina, men dette løser ikke alle problemene. «Du kan overleve en stund, men det er ikke den ultimate løsningen på denne situasjonen. Alt dette vil påvirke Ukraina, og sterkt, rett og slett i livet – legger han til

Samtidig understreker oberst Lewandowski at det foreløpig er vanskelig å forutsi hvilke konkrete grep de ukrainske soldatene planlegger. Du vil observere og trekke konklusjoner. Jeg tror ikke de planlegger en stor offensiv. Men hvis det er en sjanse til å slå, vil de ta den, sier militæret til Onet.

Energikrisen etter russiske angrep på Ukrainas urbane infrastruktur var en av hovedsakene som ble diskutert under mandagens besøk av utenriksministre fra syv nordiske og baltiske land.

Besøket av de diplomatiske lederne i Finland, Island, Sverige, Norge, Litauen, Estland og Latvia til Kiev under mottoet «Hvordan støtte Ukraina videre» er det største gruppebesøket av utenriksministre siden den russiske aggresjonen startet.

You may also like

Leave a Comment