Home » Frankrike tapte mot Norge i finalen

Frankrike tapte mot Norge i finalen

by Thure Lindhardt

Publisert på:

De norske håndballspillerne ble verdensmestere og beseiret Frankrike (29:22) i finalen søndag i Granollers i Spania. De blå hadde dominert dem i den første delen av kampen før de kollapset.

Etter å ha dominert i nesten en halvtime, brøt de franske håndballspillerne seg inn i VM-finalen i 2021 fra søndag 29. til 22. søndag 19.

Det var en god mulighet for Coralie Lassources lagkamerater til å forme historien til sporten deres litt mer. De hadde muligheten til å oppnå en svært sjelden internasjonal double på drøye fire måneder etter å ha vunnet OL-gull ved å slå Russland i finalen i Tokyo.

Men for å etterligne danskene (1996) og nordmennene (2008), som var de eneste som har oppnådd noe slikt tidligere (den gang var det en JO-Euro-dobbel), må de dessverre prøve sine lykke igjen.

Scenarioet til finalen vil etterlate spillerne til Olivier Krumbholz med evig anger, fordi de spilte en nesten perfekt første del av spillet.

Nesten bare, fordi etter turen 16-10 (28e), rotet de til slutten av omgangen: en midlertidig utestengelse for Méline Nocandy, en defekt erstatter for Lucie Granier, en timeout mens Laura Flippes gikk for å registrere 17:10 og en stor feil av Estelle Nze Minko.

Disse feilene gjorde det mulig for Norge å gjenvinne håpet (16.-12. des.e). Og tilbakekomsten av garderoben var fatal for de blå, som satte inn en 7-2 som var irreversibel.

Å avslutte en turnering med et tilbakeslag gir alltid en forsmak på uferdige saker når gull virket innenfor rekkevidde. Tapet mot Norge bør imidlertid ikke få oss til å glemme den ekstraordinære rekken franskmennene har sett de siste årene.

Sju av åtte mulige medaljer

Bortsett fra fiaskoen i verdensmesterskapet i 2019 i Japan (eliminering fra 1.er runde), har Olivier Krumbholzs spillere alltid nådd de fire siste siden kampene i Rio 2016. De tok tilbake syv av åtte mulige medaljer, klatret seks ganger i finalen og vant tre titler (World-2017, Euro-2018 og Tokyo Games.). 2021).

Selv «ekspertene», deres mannlige kolleger som dominerte den mannlige håndplaneten fra 2008 til 2017, hadde ikke opplevd en slik regelmessighet. Gjengen rundt Nikola Karabatic hadde «bare» klatret seks pallplasser i de første åtte konkurransene i sin absolutte regjeringstid, men alle var gull.

Med tolv av de seksten olympiske mesterne (Amandine Leynaud, Alexandra Lacrabère og Blandine Dancette igjen, Pauline Coatanea ble ikke overtatt) ankom Blues Spania uten frykt for et generasjonsgap.

På møtene de siste årene ble overgangen gjort ganske naturlig gjennom påfølgende kontakter som integreringen av Pauletta Foppa (21 år gammel på tre dager) eller midtbanespilleren Méline Nocandy.

Og lederne Béatrice Edwige, Allison Pineau, Estelle Nze Minko og Grâce Zaadi har presset dette kollektivet oppover. Sistnevnte var dirigenten for det franske angrepet og gjorde også mye forsvarsarbeid. Men de manglet saften i finalen mot Norge.

Denne verden 2021 skulle bare være den første av tre etapper som ville bringe franskmennene hjem til de olympiske leker i 2024 (til det enorme 27 000-seters Pierre Mauroy Stadium i Lille). Men til tross for den fysiske og mentale utmattelsen fra kroningen i Tokyo, fant de midlene til å nå finalen igjen.

Med AFP

You may also like

Leave a Comment