Home » Fredag ​​utviste Russland 18 ansatte ved EU-delegasjonen i Moskva – RadioMaryja.pl

Fredag ​​utviste Russland 18 ansatte ved EU-delegasjonen i Moskva – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

Russland har anerkjent 18 ansatte fra EU-delegasjonen til Russland som persona non grata som en del av gjengjeldelsestiltak, sa utenriksdepartementet i den russiske føderasjonen fredag. Det russiske utenriksdepartementet bemerket at europeiske diplomater snart må forlate.

Samtidig anklaget Russland EU for å «konsekvent ødelegge arkitekturen til bilaterale forbindelser som har blitt bygget opp over flere tiår».

I begynnelsen av april utviste EU 19 diplomater fra Russlands oppdrag til EU. Årsaken var at de drev aktiviteter i strid med deres diplomatiske status.

Den 23. mars sendte sjefen for Polens Internal Security Agency en liste over 45 identifiserte personer til utenriksdepartementet: offiserer fra de russiske etterretningstjenestene og deres medarbeidere som nyter diplomatisk status mens de er i Polen.

Sjefen for Internal Security Agency søkte utenriksdepartementet om en avgjørelse som krever hasteavgang av alle de som omfattes av søknaden, som ifølge byråets kabinett hadde vært engasjert i aktiviteter i strid med deres diplomatiske status.

Som svar på dette trekket kunngjorde det russiske utenriksdepartementet 8. april at 45 polske diplomater ble klassifisert som uønsket på den russiske føderasjonens territorium.

De siste ukene ble blant annet beslutningen om å utvise Russlands diplomater kunngjort av myndighetene i Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige, Norge, Italia, Spania, Portugal, Litauen, Latvia og Estland.

MOS

You may also like

Leave a Comment