Home » Friidrett – HME: Piotr Lisek med sesongrekord og sølvmedalje!

Friidrett – HME: Piotr Lisek med sesongrekord og sølvmedalje!

by Catherine Monroe

Piotr Lisek imponerte ikke med formen hele sesongen innendørs, men det forberedte ham for de viktigste konkurransene. Polakken ble sølvmedaljevinner ved innendørs-EM i Istanbul, ex aequo med grekeren Emannouil Karalis. Norske Sondre Guttormsen vant.

Åtte deltakere deltok i finalen i EM i stavhopp: Ben Broeders (Belgia), Ethan Cormont (Frankrike), Claudio Michel Stecchi (Italia), Piotr Lisek (Polen), Pal Haugen Lillefosse (Norge), Torben Blech (Tyskland). ), Emmanouil Karalis (Hellas), Sondre Guttormsen (Norge) og Bo Kanda Lita Baehre (Tyskland). Til tross for «bølgeformen» til vår Piotr Lisek, håpet vi at polakken denne sesongen ville fortsette rekken av fire påfølgende medaljer vunnet av vår stavhopper på HME.

Konkurransen startet med en høyde på 5.40, alle hoppet på det første forsøket bortsett fra tyske Blech, som klarte seg på det andre, og Stecchi, som bommet. 5.60 igjen Guttormsen, Karalis scoret i andre forsøk, Lita Baehre ble eliminert i tredje belgiske Broeders. Resten var plettfrie igjen og Piotr Lisek så fortsatt flott ut. Mindre problemer startet klokken 5.70 hvor første forsøk ble slått ut av polakken.

Så bestemte han seg for å flytte to hopp til 5,80. Han scoret på første forsøk og var veldig nærme medaljen ved å hoppe sesongens høyeste! Guttormsen, Karalis og Blech var også ren med 5,80. Det så ut til at disse fire skulle kjempe om tre medaljer. To forsøk ble utsatt til 5.80: Stecchi og Lillefosse. Så medaljene bør flate ut på 5,85. Der har ingen oppnådd denne høyden på de første forsøkene. Lisek knuste alle forsøkene og måtte vente på resten. Heldigvis hoppet ikke tyskeren Torben Blech, som truet ham direkte, og polakken var glad for medaljen. Det viste seg at polakken hadde samme antall knockdowns som greske Karalis, og ga ham to sølvmedaljer.

1. Sondre Guttormsen – Norge – 5,80
2. Piotr Lisek – Polen – 5,80
2. Emmanouil Karalis – Hellas – 5,80
4. Torben Blech – Tyskland – 5,80
5. Ethan Cormont – Frankrike – 5,70
6. Claudio Michel Stecchi – Italia – 5,70
7. Pal Haugen Lillefosse – Norge – 5,60
8. Ben Broeders – Belgia – 5,60

Radoslaw Kepys

Jeg er 30 år gammel. I oktober 2017 mottok jeg en mastergrad i statsvitenskap fra Fakultet for samfunnsvitenskap ved Universitetet i Schlesien i Katowice. Tidligere, fra 2015, skrev jeg for Olimpia24.pl. Ansvarlig for skiskyting, kanopadling, svømming, volleyball og sandvolleyball, men i løpet av denne tiden har jeg skrevet informasjon fra mange idretter – fra friidrett til alpint. Sport var lidenskapen min fra en tidlig alder og vil alltid være det. Ellers elsker jeg god litteratur, god musikk og god mat. Han er også interessert i nyere historie og politikk.

You may also like

Leave a Comment