Home » Friidrett. Norske Karsten Warholm slår verdensrekord over 400m hekk [Vidéo] – friidrett

Friidrett. Norske Karsten Warholm slår verdensrekord over 400m hekk [Vidéo] – friidrett

by Thure Lindhardt


Nordmannen Karsten Warholm slo verdensrekorden over 400 m hekk ved å vinne Oslo Diamond League-stevne torsdag med 46,70. Han slettet 46»78-en til amerikaneren Kevin Young, som var nesten 29 år gammel og kom fra OL i 1992 i Barcelona.

Warholms rekord er bare fire dager etter den meget raske tiden til amerikaneren Rai Benjamin, som ble tidenes nest beste utøver over distansen i de amerikanske olympiske forsøkene på 46»83. De to mennene møtes 9. juli på et møte i Monaco til et eksplosivt sammenstøt i form av en oppvarming før de olympiske leker i Tokyo (23. juli – 8. august), hvor duellen deres lover å bli episk.

Fire dager etter verdensrekorden for kvinner

Karsten Warholm, to ganger regjerende verdensmester, hadde allerede nådd verdensrekorden flere ganger i 2019 (46»92) og 2020 (46»87). Som 25-åring bekrefter han at han holder en disiplin i full gang som han relanserte for fire år siden med Benjamin og qataren Abderrahman Samba.

400 meter hekk brenner ikke bare for herrene, for amerikaneren Sydney McLaughlin slo kvinnenes verdensrekord (51»90) søndag og leverer også en elektrisk modell med sin landsmann, den olympiske mesteren og tidligere verdensrekordholder Dalilah Muhammed.

Alle nyhetene fra friidretten

You may also like

Leave a Comment