Home » Frityrolje konfiskert ved grensen. Nesten 22 tonn av dette avfallet skulle fraktes fra Norge til Polen

Frityrolje konfiskert ved grensen. Nesten 22 tonn av dette avfallet skulle fraktes fra Norge til Polen

by Thure Lindhardt

Vestpommerns nasjonale skattemyndighet (KAS) konfiskerte nesten 22 tonn ulovlig avfall fra Norge som ble importert til Polen.

Vestpommerns nasjonale skattemyndighet (KAS) konfiskerte nesten 22 tonn ulovlig avfall fra Norge som ble importert til Polen.

Avfall pakket i 26 såkalte IBC-containere. Dokumentanalyse og tollkontroll tillot ingen identifikasjon av væsken i beholderne. Undersøkelsen av prøvene bekreftet at det transporterte stoffet er brukt matolje.

– Siden det innsendte forsendelsesdokumentet viser at det ikke er et anlegg som ikke er autorisert til å samle inn eller behandle avfall, ble det søkt Voivodship Inspectorate for Environmental Protection (WIOŚ) i Szczecin for å sjekke om de importerte varene lovlig kan importeres til Polen – informerer Małgorzata Brzoza, talskvinne for KAS i Szczecin.

Avfallet skulle fraktes til Łódź voivodskap. VIEP klassifiserte den transporterte lasten (i samsvar med miljøministerens forordning om avfallskatalogen) som avfall og transporten som ulovlig forsendelse.

Denne uttalelsen var grunnlaget for å sende informasjon om ulovlige internasjonale forsendelser av avfall til Chief Inspector for Environmental Protection in Warszawa (CIEP). Hovedtilsynet for miljøvern skal gjennomføre en prosedyre for å regulere avfallssituasjonen og en eventuell retur til Norge.

Kilde: Skatteadministrasjonskammeret i Szczecin

You may also like

Leave a Comment