Home » «Fryktelig.» Slik kommenterte han dramaet om Dawid Kubackis kone

«Fryktelig.» Slik kommenterte han dramaet om Dawid Kubackis kone

by Erlend Loe


Instagram / På bildet: Marta og Dawid Kubacki

Christoph Kaczmarczyk


– Når noe sånt skjer, blir sporten helt irrelevant, sa den norske skihopperen Halvor Egner Granerud tydelig. Dette er en referanse til situasjonen Dawid Kubacki var i, hvis kone plutselig ble innlagt på sykehus og kjempet for livet.

«Vi kom hjem i dag og jeg kan med sikkerhet si at det er et mirakel utført av leger, sykepleiere og fysioterapeuter. Takk for alle bønner, gode tanker og oppmuntrende ord», skrev Dawid Kubacki på sosiale medier fredag.

Hans kone Marta, etter en måneds kamp for livet, oppnådde nok en liten suksess – hun forlot sykehuset og kom hjem. Dette er imidlertid ikke slutten.

«Marta begynner med intensiv rehabilitering, og jeg vil lære en ny virkelighet» – innrømmet han. «Det viser seg at nesten alle av oss kjenner noen med en cardioverter-defibrillator, vanligvis kjent som en pacemaker. Jeg vil dele livet mitt med en slik person, et nytt liv,» la han til.

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Den kjente skiløperen la ballen i kurven. Og så min!

Vi skrev mer om det her –>> Kubacka forlot sykehuset. Flott klasse, hvilke ord Granerud sendte

Halvor Egner Granerud reagerte umiddelbart på den store nyheten om Kubackas hjemkomst. «Gode nyheter. Jeg ønsker deg en trygg reise hjem og lykke til i fremtiden», skrev han i en kommentar.

Interessant nok publiserte Dagsbladet samme dag et intervju med vinneren av krystallkulen for VM-triumfen. Det var også en dramatisk tråd for Kubacki.

– Den dagen David trakk seg fra verdenscuppen, sendte jeg ham en melding hvor jeg ønsket ham lykke til. Det er forferdelig å høre at noen du kjenner har blitt forfremmet til denne stillingen», sa nordmannen.

«Når noe slikt skjer, blir sporten helt irrelevant. Det var en ubehagelig tid. Det er skummelt når friske mennesker over tretti plutselig havner på sykehuset. Det er ikke greit,» fortsatte han.

Han refererte også til situasjonen der Anze Lanisek brakte Kubackis likhet på pallen under prisutdelingen for de beste hopperne i verdenscupen. – Jeg snakket med kona hans, det var oppriktig – innrømmet han, og avsluttet spekulasjonene om at alt var iscenesatt for god PR.

Se også:
Kamil Stoch snakker sjelden om krigen i Ukraina. «Det kostet meg mye»
Bullseye av Thurnbichler. «Ting som dette gir gode resultater i sesongen»
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment