Home » G. Nausėda ber om at landets idrettsstrategi utvikles så raskt som mulig: Litauisk idrett trenger styrke

G. Nausėda ber om at landets idrettsstrategi utvikles så raskt som mulig: Litauisk idrett trenger styrke

by Thure Lindhardt

President Gitanas Nausėda ba om at landets sportsstrategi skal utvikles så snart som mulig.

«Litauisk idrett trenger styrke,» sa G. Nausėda fredag ​​på Facebook-kontoen til det sosiale nettverket.

«Litauiske idretter og idrettsutøvere trenger hjelp. Vi snakket om dette med ministeren for kunnskap, vitenskap og idrett og representanter for idrettsmiljøet. Vi må utvikle en nasjonal idrettsstrategi så snart som mulig. Den er basert på populæridrett, fysisk aktivitet av barn og unge, bedre infrastruktur, sa presidenten.

På fredag ​​møtte presidenten ministeren for utdanning, vitenskap og idrett Jurgita Šiugždinienė, LTOK-president Daina Gudzinevičiūtė, prisvinner Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene, som vant den eneste medaljen ved OL i Tokyo, og lederne for idrettsforeningene deltok i OL. sammen. År.

Som Paulius Baltokas, rådgiver for presidenten for utdanning, vitenskap og kultur, sa etter møtet, er ikke endringene i idrettsloven utarbeidet av Kunnskapsdepartementet nok.

«Sannsynligvis det viktigste øyeblikket, og essensen i denne diskusjonen, er behovet for en idrettsstrategi, et utviklingsprogram som vil svare og berolige idrettssamfunnet, publikum som er forpliktet til å fremme sport, basert på ubesvarte spørsmål i lovens ordlyd», sa konsulenten.

Behovet for å redesigne treningen til idrettsutøvere med høy ytelse har blitt sterkere siden de olympiske leker i Tokyo. I dem vant Litauen bare én medalje, sølv.

You may also like

Leave a Comment