Home » G. Nausėda snakket med Norges statsminister om sikkerhet og forsvar av regionen

G. Nausėda snakket med Norges statsminister om sikkerhet og forsvar av regionen

by Connie Nielsen

Ifølge presidentskapet diskuterte lederne på et avsidesliggende møte «den spente sikkerhetssituasjonen på NATOs østflanke på grunn av konsentrasjonen av russiske tropper på grensen til Ukraina og den militære integreringen av Russland og Hviterussland».

– Presidenten understreket at han verdsetter forholdet mellom landene og Norges deltakelse i sikkerhets- og forsvarssamarbeid. «Litauen er en nær alliert av Norge i Den nordatlantiske traktatorganisasjonen (NATO), som deler en felles forståelse av sikkerhetstruslene og utfordringene regionen står overfor, heter det i pressemeldingen.

G. Nausėda takket også Norges statsminister for hans deltakelse i NATOs frontstyrkerbataljon og hans solidariske bidrag til å ivareta sikkerheten.

Det litauiske statsoverhodet og statsministeren i Norge diskuterte situasjonen med ulovlig migrasjon på grensen mellom EU og Hviterussland og takket nordmenn for den humanitære bistanden som ble gitt Litauen for å løse den ulovlige migrasjonskrisen fra det hviterussiske regimet.

Under samtalen ble spørsmålene om samarbeid mellom Litauen og Norge i regionale formater, den grønne agendaen og målene om klimanøytralitet i landene, samt bilaterale relasjoner, muligheter, perspektiver og potensialer for deres utvikling diskutert.

I år markerer Litauen og Norge 100-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser og 30-årsjubileet for gjenopprettingen.

You may also like

Leave a Comment