Home » Gass for Baltic Pipe. Morawiecki forsikrer at så mange som nødvendig vil bli signert

Gass for Baltic Pipe. Morawiecki forsikrer at så mange som nødvendig vil bli signert

by Gunnar Garfors

Statsminister Mateusz Morawiecki forsikret TVP på Wiadomości torsdag at det ikke var noen bekymringer om å fylle gassrørledningen med gass. «Vi har kontrahert så mye gass som vi trenger,» understreket han.

Gass for Baltic Pipe

Som han understreket, går alt etter planen. – Innen utgangen av året skal 30-50 prosent være signert som planlagt. gjennomstrømning. Fra januar utvider vi gassrørledningen ytterligere til 80 prosent. i første halvår. Innen utgangen av neste år kan det være mulig å nå gassrørledningens fulle kapasitet, la statsministeren til.

Som han understreket, vil dette gjøre Polen til en gasssikkerhetsleverandør også for andre land. Han la til at energisikkerhet nå er en prioritet. – Vi har dem både takket være gasskontrakter, men også takket være sammenkoblinger. I morgen reiser jeg til Slovakia for å åpne en til. Vi har ingen innflytelse på prisene, de går amok i dag – bemerket han.

Men, som vi skrev i money.pl i begynnelsen av august, er det ennå ikke kjent hvor mye gass som vil strømme gjennom denne gassrørledningen til Polen og når dette vil skje. Husk at PGNiG for tiden er forpliktet til gassproduksjon under selskapets konsesjoner i norske forekomster. Det er også forekomster fra Lotos og danske Orsted, som til sammen gir rundt 4,5 milliarder kubikkmeter gass.

Det resterende gassvolumet skulle brukes til Baltic Pipe i det som er kjent som åpensesongprosessen. Denne typen kontrakt eller muligens flere kontrakter bør erstatte den langsiktige kontrakten med russiske Gazprom, som går ut i slutten av dette året.

Også gassledningen Baltic Pipe leder ikke direkte til norske forekomster, men er knyttet til eksisterende gassrørledning Europepipe 2dvs. en rørledning som frakter gass fra Norge direkte til Tyskland.

Derfor oppstår spørsmålet om det vil være mulig å «skyve» noen av de eksisterende kjøperne av norsk gass ut av gassrørledningen Europipe 2 og om det vil være mulig å øke produksjonen gjennom plattformene som eksisterer i Nordsjøen.

Allerede i slutten av juni erklærte presidenten for PGNiG, Iwona Waksmundzka Olejniczak, at Polens strategiske mål var å fylle Baltic Pipe så mye som mulig med gass fra egen produksjon.

Statsministeren understreket imidlertid at overføringskapasiteten via Baltic Pipe bør økes gradvis.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment