Home » Gasspriser – kommer gjennombruddet? Det er gode nyheter fra markedet

Gasspriser – kommer gjennombruddet? Det er gode nyheter fra markedet

by Gunnar Garfors

Gassprisene i september kontrakter på den nederlandske børsen, som er referansen for gasshandel over hele Europa, falt mer enn 8,5 prosent fra fredag ​​morgen. Dette betyr at du må betale mindre enn 294 EUR per 1 MWh for 1 MWh. Torsdag 25. august passerte prisen på gass under kontrakten med levering i september 300 EUR per 1 MWh. Gassprisen for levering i oktober faller også med nesten 8,3 %. Du må for øyeblikket betale 299 euro for 1 MWh.

Gassprisene har falt, men fra usannsynlige høyder

Som Bartłomiej Derski fra Wysokienapiecie.pl-portalen bemerker på Twitter, Gjennomsnittlige månedlige gasspriser i Polen (og resten av Europa) fra januar 2020 til 23. august 2022 økte med 2000 %.

Dette er grafen over gassprisene i Europa sammenlignet med elektrisitetsprisen i Tyskland, som har overskredet grensen på 600 EUR per 1 MWh:

Holger Zschaepltz, en ekspert på finansmarkeder fra tysk TV Welt, noterer dette på Twitter reduksjonen i gassforsyninger fra Russland falt sammen med planlagte renoveringsarbeider i Norge og økt konkurranse om LPG.

Dette understrekes igjen av Bloomberg-byrået i sin analyse Gjeldende gasspriser er opptil 10 ganger høyere enn gjennomsnittet for denne perioden av året fra tidligere år. «Listen over ofre fortsetter å vokse», skriver Bloomberg, og bemerker at blant annet ammoniakkproduksjon i Storbritannia.

Gassprisene skaper problemer for mange bransjer

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Polakkene vil føle de stigende gassprisene med en viss forsinkelse. «Vi blir alle fattigere»

Meieri- og bryggeriindustrien kan være i en uinteressant situasjon. Karbondioksid, et biprodukt fra drift av kjemiske anlegg, brukes til fremstilling av øl, noen oster og til fremstilling av tørris, som kreves av forhandlere. Rzeczpospolita bemerker fredag ​​at Grupa Azoty ikke er i stand til å sikre tilførselen av salpetersyre som er nødvendig for å opprettholde hygienen til produksjonslinjene.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment