Home » Gassstrømmen gjennom Baltic Pipe stoppes av tekniske årsaker

Gassstrømmen gjennom Baltic Pipe stoppes av tekniske årsaker

by Gunnar Garfors

Energinet kunngjorde fredag ​​at de forbereder full idriftsettelse av Baltic Pipe, som vil kreve en midlertidig stans av driften av gassrørledningen. «Gassrørledningen Baltic Pipe er i ferd med å være ferdig satt i drift. Dette krever noen justeringer, derfor vil gassforsyningen til Polen bli midlertidig stanset fra mandag 28. november kl. 06.00 og kl. 12.00, tatt i betraktning tidsforskjellen«.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Russland truer med å stenge en ny kran. «Gazprom vil alltid finne en formell grunn»

Gassstrømmen gjennom Baltic Pipe stoppes av tekniske årsaker

Kommunikéet la til at «tirsdag 29. november 2022 vil kompressorstasjonen på Sør-Sjælland settes i drift og gassstrømmen vil gradvis økes til full kapasitet.» «30. november i år forventer Energinet full kapasitet på Baltic Pipe, det vil si opptil 10 milliarder kubikkmeter gass per år.» – understreket det danske selskapet. Energinet opplyste at gass vil fortsette å strømme fra Nordsjøen til mottaksterminalen i Nybro i Vest-Jylland under stansen.

Gaz-Systems talskvinne Iwona Dominiak uttalte at forstyrrelsen av gassstrømmen gjennom Baltic Pipe er en planlagt forstyrrelse knyttet til idriftsettelse av hele kapasiteten til denne gassrørledningen.

Det polske overføringsnettet har flere innmatingspunkter. Vi har forbindelser med våre naboer som Litauen, Slovakia og Tyskland og har en LNG-terminal som har mottatt 199 skip i dag – 51 i år – og takket være dette påvirker ikke et midlertidig forsyningsavbrudd på et tidspunkt kontinuiteten i leveranser til mottakere, informerte Dominiak.

Gassstrømmen stoppet igjen

Baltic Pipe er en felles investering av gasstransmisjonsnettoperatører fra Polen og Danmark – Gaz-System og Energinet. Gaz-System eier og driver delen som begynner på kysten av den danske øya Zeeland og går langs bunnen av Østersjøen til Polen.

Gassoverføring gjennom Baltic Pipe, som forbinder norsk sokkel med Polen via Danmark, startet 1. oktober 2022.

I de første driftsdagene fraktet ikke rørledningen noe gass fra norsk sokkel til Polen. Per 1. oktober er alle tester av den utvidede Nybro-terminalen, som skal ta imot gass fra norske forekomster, ennå ikke gjennomført. Derfor ble dansk gass i utgangspunktet pumpet til Polen. 1. november Mottaksterminalen for Baltic Pipe ble satt i drift i Nybro i Vest-Danmark. Takket være investeringen begynte norsk gass gradvis å strømme til Polen i en mengde på 61 989 806 kWh per dag (ca. 6 millioner kubikkmeter per dag), ifølge SWI-plattformen 24. november.

PGNiG vil foreløpig være den eneste brukeren av Baltic Pipe-systemet. Selskapet kjøpte det meste av gassrørledningens transportkapasitet, som til syvende og sist forventes å bli 10 milliarder kubikkmeter. årlig. PGNiG vil importere gass fra egen produksjon på norsk sokkel og kjøpe den fra andre produsenter.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment