Home » Gdansk – den offisielle nettsiden til byen

Gdansk – den offisielle nettsiden til byen

by Gunnar Garfors

Grafikk av Offshore Wind USA 2022-oppdraget

Foto: mat. InvestGDA

– Deltakerne i vårt økonomiske oppdrag er selskaper i den bredt forstått maritime økonomien med fokus på implementering av aktiviteter innen offshore vindenergi, som er en del av de såkalte Intelligente Specializations of Pomerania (ISP-1). De er skipsdesignere, produsenter av komponenter, maskiner og utstyr som brukes i denne industrien, samt entreprenører som tilbyr vedlikehold, testing og kvalitetssikringstjenester. Erfaringene til disse selskapene er varierte. Disse inkluderer de som allerede har suksess i Polen og Europa og nå har ambisjoner om å komme inn på det amerikanske markedet – sa Agata Maderska, Marketing Team Manager hos InvestGDAansvarlig for å forberede oppdraget til Houston.

Offshore Technology Conference 2022 (OTC)-messen vil finne sted fra 2. til 5. mai. Det er en prestisjefylt internasjonal begivenhet som har blitt arrangert siden 1969. Takket være samarbeidet med Agencja Rozwoju Pomorza SA, et selvstyrt selskap i Pommern Voivodeship som implementerer «Invester i Pommern»-initiativet, vil pommerske gründere få muligheten til å presentere sine aktiviteter under messen på den regionale standen.

En delegasjon på to fra InvestGDA og 13 gründere vil sjekke inn tidlig i Texas 26. april.

– Vår oppgave som InvestGDA i organiseringen av oppdraget var ikke bare å sikre effektiv logistikk for hele prosjektet, men også å lage et innholdsprogram for besøket til USA. I dagene frem mot messen planlegger vi en rekke bransjemøter, inkludert møter med potensielle partnere i offshore vindsektoren, besøk til Houston havn, møter med verftsrepresentanter og samtaler i lokalene til lokale næringsinstitusjoner. – forklarte Agata Maderska.

Amerikanerne vil si «wow».

Gdańsk vil bli sentrum for offshoreindustrien i Polen i de kommende årene. 1. mars Regjeringen vedtok en resolusjon om å flytte installasjonsterminalen til havvindparken til Gdańsks ytre havn. Havnen i Gdynia pleide å være et knutepunkt for offshore.

– Gdańsk og Pommern er en region med stort potensial innen skipsfart og skipsbyggingsindustri. I selve Houston ønsker vi å presentere prestasjonene og evnene til våre selskaper. Bedrifter har ulike forventninger. Noen av dem opererer allerede på det amerikanske markedet, for andre er det en helt ny destinasjon som må lære og undersøke hva som angår potensielle samarbeidsområder. Målet med oppdraget er å tilegne seg kunnskap, inkludert juridisk kunnskap, om havvindmarkedet i USA, forskjellene mellom å gjennomføre aktiviteter og prosesser på dette området i USA og Europa, samt erfaringsutveksling og etablering. av handels- og forretningsforbindelser. Jeg tror at etter å ha blitt kjent med mulighetene og tilbudet fra pommerske selskaper, vil amerikanerne si «wow» med glede, for i USA krever kunnskap om det polske potensialet til denne industrien en presentasjon – la Agata Maderska til.

Kostnadene ved deltakelse i det økonomiske oppdraget til USA for gründere i Gdańsk og Pommern er finansiert med 85 prosent fra EUs budsjett Pomeranian eksportmegler (PBE). InvestGDA er partner i dette prosjektet sammen med fem andre regionale næringsrelaterte organisasjoner og institusjoner. Målet med PBE er å støtte eksportvirksomheten til bedrifter fra vår region.

Rekruttering ble gjennomført for turen til Houston. Selskaper som var villige til å delta i denne økonomiske ekspedisjonen, måtte representere kategorien SMB (små og mellomstore bedrifter), være basert i Pommerns voivodskap og være aktive innen vindkraft til havs.

Houston – «American Silesia»

Et av selskapene som deltar i ekspedisjonen vil være Seaonics Polska. Det er et ingeniørfirma som har operert i Gdańsk i 10 år, og spesialiserer seg på design og konstruksjon av løfteutstyr, elektrisk kraft, kontroll- og automasjonssystemer for shipping- og offshoreindustrien. Tilbudet til Seaonics Polska inkluderer blant annet kraner, vinsjer og spesialdokker for skip. Selskapets hovedkontor er i Ålesund (Norge) og Gdańsk-kontoret er selskapets eneste utenlandskontor.

Seaonics Polska produserer hovedsakelig for eksport, inkl. til Norge, Kina og Tyrkia. Det sysselsetter rundt 50 personer

– Oppdraget til Houston er en flott mulighet for vårt selskap til å presentere vårt selskaps tilbud så vel som Pommern og Polen bredere. Amerika er et stort offshoremarked, men det har fortsatt sine egne behov og det er fortsatt plass til europeiske selskaper. Houston i seg selv er et absolutt senter for olje- og gass- og offshoreindustrien i USA, det er et «amerikansk Schlesien» – sa Adam Maroski, salgssjef i Seaonics Polska.

Houston ligger ved kysten av Mexicogulfen, og er den største byen i delstaten Texas med over 2 millioner innbyggere og samtidig det fjerde største storbyområdet i USA målt i befolkning.

Gdańsk Economic Development Corporation (InvestGDA) er et kommunalt selskap grunnlagt i 2008 som, som navnet antyder, jobber for den økonomiske utviklingen av byen. Som en del av sin virksomhet gjennomfører InvestGDA blant annet en omfattende prosess med kommersialisering av viktige investeringsområder i byen.

Gdańsk havn på toppen av europeiske havner: – Vi har ikke hatt en dag med nedetid siden starten av pandemien

Gdańsk havn vinner pallen blant baltiske havner

You may also like

Leave a Comment