Home » Gdansk – den offisielle nettsiden til byen

Gdansk – den offisielle nettsiden til byen

by Catherine Monroe

Krystyna Stańko er en høyt verdsatt polsk jazzsanger, gitarist, låtskriver, jazzsanglærer og radiojournalist.

Foto: Grzegorz Mehring / www.gdansk.pl

Actus Humanus fra onsdag i Gdansk. Fem dager med musikalske inntrykk, fremført av fremragende artister

«Voice and Heart with Ukraine» er en fordelskonsert initiert av Krystyna Stańko – sanger, komponist, radiojournalist og lærer. Gjennom årene har hun spilt inn 12 album, både originalmusikk og jazzstandarder, har gitt konserter på de viktigste festivalene i Polen og har opptrådt med bandet sitt i mange andre land, inkludert Canada, Norge, Sverige, Tyskland og Kasakhstan.

Hennes karakteristiske vokalfarge er æret av publikum og verdsatt av kritikere – hun har vunnet en rekke prestisjetunge priser og utmerkelser, inkludert Gloria Artis-medaljen, Pomeranian Art Award, Jazz Forum Album of the Year, Woman of Success 2017, Award of the President of the City of Danzig og mange andre, hun ble også to ganger nominert til Fryderyk Award. Han samarbeider med de ledende polske jazzmusikerne: Dominik Bukowski, Piotr Lemańczyk, Cezary Konrad og mange andre.

I juli i fjor opptrådte Krystyna Stańko sammen med skuespiller Edyta Herbuś i Oran Amphitheatre i Oruński Park

I juli i fjor opptrådte Krystyna Stańko sammen med skuespiller Edyta Herbuś i Oran Amphitheatre i Oruński Park

Foto: Grzegorz Mehring / www.gdansk.pl

Under konserten i Gdańsk vil hun også bli akkompagnert av fremtredende sangere fra den yngre generasjonen, som Krystyna Stańko allerede har hatt muligheten til å jobbe med. Ola Chaładaj er en soulsanger og låtskriver knyttet til musikk og sang siden barndommen. Hun studerer jazzsang ved musikkakademiet i Gdańsk til daglig, og hennes første forfatteralbum med tittelen Grunt kommer snart. Musikalsk beveger han seg i klimaet av alternativ pop- og soulmusikk, men viker ikke unna å eksperimentere i ulike stilarter.

Den andre av damene som skal akkompagnere Krystyna Stańko er Kinga Hornik – en ung generasjon sanger, låtskriver og gitarist. Hun er student ved den prestisjetunge Guildhall School of Music & Drama i London og har vunnet en rekke priser inkludert Grand Prix Ladies» Jazz Festival og Grand Prix KN 2020, tok også førsteplassen på Gdynia Open International Vocal Festival og ble tildelt festivaltittelen Personlighet utmerket. Siden 2015 har han jobbet med 12K-prosjektet som han opptrer regelmessig med, og jobber for tiden med et jazz- og neo-soul-inspirert soloalbum.

Kveldens fjerde kvinnestemme vil være den velkjente Natalia Capelik-Muianga i Tri-City – finalisten i den 8. utgaven av TVNs «Mam Talent»-program og kvartfinalisten i den 9. utgaven av «The Voice of Poland» I juli I 2020 opptrådte sangeren i debutbesetningen sammen med en sekstett på Ladies» Jazz Festival Gdynia 2020-konkurransen og vant Grand Prix. Hun har opptrådt på Top of the Top Sopot-festivalen, Kartuzy Jazz Bass Days Festival og Leśna Opera House under Jazsowe Nights Han studerer jazz og underholdningssang ved musikkakademiet i Gdańsk Sammen med bandet lager han et repertoar i følgende stiler: pop, soul, jazz, R&B og jobber for tiden med sitt første album.

Musikkteater i Gdynia, Ladies' Jazz Festival 2021. Fra venstre: Dominika Czajkowska-Ptak og Kinga Hornik, Krystyna Stańko og Natalia Capelik-Muianga - som skal opptre onsdag i kulturhuset i Oliwa rådhus.  Først fra høyre, Irek Zapolska

Musikkteater i Gdynia, Ladies» Jazz Festival 2021. Fra venstre: Dominika Czajkowska-Ptak og Kinga Hornik, Krystyna Stańko og Natalia Capelik-Muianga – som skal opptre onsdag i kulturhuset i Oliwa rådhus. Først fra høyre, Irek Zapolska

Foto: Krzysztof Mystkowski / KFP

Uvanlige sangere vil opptre onsdag 13. april på scenen til kulturhuset i Oliwa rådhus i Gdańsk-Oliwa (ul. Opata Jacka Rybińskiego 25). De blir akkompagnert av en gruppe fremragende instrumentalister: Ariel Suchowiecki på piano, Adam Pachla på kontrabass og Mikołaj Stańko på trommer, samt vibrafonisten Dominik Bukowski og kontrabassisten Piotr Lemańczyk.

Artistene presenterer et program som hovedsakelig består av originale verk, men som også har musikalske overraskelser på lager. Det er viktig at verken sangerne eller musikerne ber om honorar for sin opptreden. Alle inntektene fra konserten vil bli donert til Ukraina.

– Musikk er det vakreste vi kan dele, det kan også gi en gnist av håp, gi et øyeblikk med ro, gi støtte. Ved å betale for billetten støtter vi landet og mennesker som sliter med krigens utrolige tragedie. La oss være sammen, la oss åpne hjertene våre – artistene inviterer.

Billetter: 50 PLN. Konserten starter kl 19.00.

You may also like

Leave a Comment