Home » Gdańsk forelsket seg ikke i håndball på høyeste nivå. Ergo Arena lyser av tomhet og er noen ganger stille

Gdańsk forelsket seg ikke i håndball på høyeste nivå. Ergo Arena lyser av tomhet og er noen ganger stille

by Connie Nielsen

5.489 fans så den unike kvartfinalekampen i VM, der Spania beseiret Norge etter to overtider. Møtet i Ergo Arena skulle vært en håndballfestival, men det ble det dessverre ikke. – Det var stemning i Katowice – sukket journalistene som så på verdens beste håndballspillere i sidehallen.

Verdensmesterskap for menn i håndball – Gdansk 2023

De tre viktigste kampene i den «polske» delen av håndball-VM 2023 bør være en publikumstrekker. Og ikke bare polakkene, ikke bare innbyggerne i Pommern. Ergo Arena på grensen mellom Gdańsk og Sopot ventet på håndballfans fra hele Europa, for slik ble resultatene. Arrangørene antok at tribunene ville være fylt til siste plass. De forventet en impuls fra fansen fra Tyskland og Norge. Dessverre skjedde ingenting av den typen.

En billett var gyldig til to kvartfinalekamper i Ergo Arena. I løpet av få timer kunne konkurranser sees på et nivå man sjelden sett på Vistula. Kampen mellom Spania og Norge og deretter Frankrike og Tyskland var en unik opplevelse. Den første var mer voldelig da spanjolene gikk inn i ekstraomganger under fantastiske omstendigheter, til tross for at de tapte 24:25 uten ballbesittelse bare sekunder fra slutten av kampen. 5.489 fans gned seg undrende i øynene på trenerlaget Jordy Ribera gikk seirende ut av denne kampen. Utvilsomt vil dette spillet ha en spesiell plass i verdensmesterskapets nyere historie.

Jeg er fullstendig klar over at onsdag kveld ikke er den beste tiden å se direktesendte sportsbegivenheter. Det er ingen tvil om at stemningen ville vært annerledes dersom Polen kom til kvartfinalen. Nok en gang ble det vist at uten resultatene fra verten for verdensarrangementet er det ingen tilfredsstillende oppmøte. De 5 262 tilskuerne i Ergo Arena (for den andre kvartfinalen mellom Frankrike og Tyskland) blekner sammenlignet med de 11 338 på tribunen i Stockholm som så på kvartfinalen mellom Danmark og Ungarn, eller 16 215 til neste dags Sverige-kamp. Egypt spill.

Enkle grupper på rundt et dusin fans fra Spania, Norge, Frankrike eller Tyskland kunne ikke skape en uforglemmelig atmosfære i Ergo Arena. Nøytrale fans fra Polen lot seg bare rive med for en kort stund fordi lederen og DJen ønsket det. Energisk musikk fra høyttalerne vil ikke erstatte de følelsesmessig gapende strupene til lojale fans. Og det fortjener håndballspillerne på banen. Stillhet er en naturlig situasjon på tennisbanen.

VM-programmet, som er forvirrende for den vanlige seer, bidrar absolutt ikke til å fylle tribunen. IHF ledet «vertsveiene» som favoriserte Polen og Sverige på vei til neste nivå. Du kommer garantert til å spille foran hjemmepublikummet. For å illustrere dette godt, er det nok å si at Spania vant mot Norge og scoret mot Danmark i onsdagens kvartfinale. De hadde en garantert semifinale på Ergo Arena, men det var avhengig av… resultatet av kampen mellom Sverige og Egypt. Skulle det nordafrikanske laget overraske og vinne, måtte Spania flytte til Stockholm. Svenskene vant, de ble hjemme, noe som betyr at franskmennene, det vil si erobrerne av tyskerne fra Ergo Arena, fløy til Skandinavia fra Gdańsk. forvirrende? Definitiv. Se for deg logistikken med å bestille billetter, fly og overnatting for hele familien til kamp på to steder samtidig.

La oss legge til et avsnitt om billettpriser, da det er en like viktig sak, som alltid blir nøye analysert av det aktuelle forbundet – i dette tilfellet Det internasjonale håndballforbundet (IHF). De billigste billettene til kvartfinalen koster 99 PLN, og de neste, på bedre steder i anlegget, koster 159, 199, 399 eller 499 PLN. Når det gjelder semifinalekampen, startet innsatsen på 159 PLN. Er det mye? Vi overlater dommen til leserne. Til sammenligning legger vi imidlertid til at for en billett til Metallica-konserten i Warszawa i juli 2024 må du betale minst PLN 259-1430. Her sammenligner vi underholdningsbegivenheter på verdensbasis.

Og fredag ​​27. januar var det et siste høydepunkt i VM 2023 i Ergo Arena. Semifinalekampen mellom Spania og Danmark ga store opplevelser, hovedsakelig på grunn av de flotte keeperne. 6.567 tilskuere dukket opp i salen, blant dem skilte skandinavene seg ut. Det er tilsynelatende ingenting utenom det vanlige, for de var nærmere, men de hadde mindre enn to dager på seg til å bestemme seg for om de skulle komme til Tricity. Fordelt på to land er ikke en turnering med for komplisert tidsplan den lykkeligste løsningen. Med mindre vi allerede er i en tid med rene TV-emosjoner, uten tilknytning til spenningen til levende mennesker på tribunen. Vi er?

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment