Home » Genève iverksetter forebyggende tiltak mot fugleinfluensa

Genève iverksetter forebyggende tiltak mot fugleinfluensa

by Thure Lindhardt

I følge et brev sendt til alle oppdrag mandag kveld, foreslår den kasakhiske statsministeren og visepresidentene å planlegge dette i den første uken i mars «hvis forholdene tillater det». Dette møtet er viktig for Verdens handelsorganisasjon (WTO), spesielt for å prøve å bryte avtaler om pandemirespons og fiskerisubsidier.

Sveits er på sin side under press. I mer enn ett år har hun drevet kampanje med EU, Storbritannia og Norge mot suspensjon av patenter på teknologier mot koronaviruset. Noe som vakte sinne hos hundrevis av fagforeninger som appellerte til forbundspresident Guy Parmelin for noen måneder siden. Det er anslått at vaksineulikhet vil koste den globale økonomien 5 billioner dollar de neste årene.

Leger Uten Grenser, Amnesty og politiske aktører

Mandag uttrykte Leger Uten Grenser (MSF), som var den første NGO som aktivt aksjonerte for en suspensjon, at det haster med å finne en løsning med den nye Omicron-varianten. Samme dag ga flere titalls uavhengige FN-eksperter, inkludert Nils Melzer fra Zürich, og World Trade Union Council, som representerer mer enn 200 millioner arbeidere over hele verden, igjen en lignende appell.

Tirsdag avduket en koalisjon av dusinvis av frivillige organisasjoner og mange politikere en appell Genève over hele verden for dette formålet. Disse deltakerne inkluderer Amnesty International, flere fagforeninger og mange nasjonale rådgivere, inkludert Cédric Wermuth (PS / AG), Pierre-Yves Maillard (PS / VD) og Stefanie Prezioso (EàG / GE). Samt noen av deres kolleger fra andre land.

Rettferdig tilgang til vaksiner og testing «er viktigere enn noen gang,» sa Prezioso til journalister. Etter deres mening er Sveits og andre motstandere av patentopphevelse ansvarlige for «tusenvis av ofre» hver dag.

Innkalle til hastemøte

Flere frivillige organisasjoner ber om et hastemøte i WTO General Council, organisasjonens øverste organ. Noen mennesker demonstrerte på Place des Nations og foran kontorene til International Federation of Pharmaceutical Companies (IFPMA) i Genève, før en marsj og rally på slutten av dagen.

Call sier vaksineulikhet førte til den nye varianten. Han nevner en studie som antyder at regionale sentre kan produsere 8 milliarder doser vaksine innen mai neste år. Nok til å vaksinere 80% av befolkningen for 9,4 milliarder dollar, statens årlige budsjett på Genève.

Sveits tilbyr sammen med andre et alternativ med tvangslisenser som ennå ikke er vunnet. Hun ønsker en avtale om WTOs svar på pandemien, særlig for å begrense eksportrestriksjoner og legge til rette for handel med mellomprodukter. Men tilbakekalling av patenter ville ikke tillate at en ekstra dose av vaksinen ble produsert med mindre produksjonskapasiteten til utviklingsland ble utvidet.

You may also like

Leave a Comment