Home » German League – Kicker: Haaland nærmer seg Manchester City

German League – Kicker: Haaland nærmer seg Manchester City

by Gabriel Scott

Den norske spissen Erling Haaland, for tiden en Borussia Dortmund-spiller som angivelig var seriøst interessert i Bayern München, vil slutte seg til Manchester City i dagene som kommer, opplyser det tyske magasinet Kicker.

For noen dager siden ble lignende informasjon «solgt» av dagsavisen «Bild» og – interessant nok – ingen benektet eller bekreftet det. Nå skrev «Kickeren» at Haalands bytte kun var et spørsmål om de neste dagene.

Den 21 år gamle spissen, som har kontrakt med Borussia Dortmund til 2024, kan forlate den tyske klubben denne sommeren takket være en klausul som åpner for et tidligere fargeskifte. Betingelsen er betaling av 75 millioner euro fra den nye klubben.

Haaland har opptrådt i Dortmund siden januar 2020. Så langt har han spilt 84 kamper og scoret 80 mål. Forrige sesong hjalp han laget med å vinne den tyske cupen og ble toppscorer i Champions League.

Etter en serie artikler i tyske medier om Haalands avgang fra Borussia, bekreftet Sky Deutschland, som innehar rettighetene til Bundesliga, også mandag at klubbens myndigheter allerede er offisielt informert om muligheten. Klubben ønsket imidlertid ikke å kommentere pressemeldingen, kun Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl sa søndag kveld at alt måtte være avklart innen slutten av denne uken.

Ifølge uoffisielle opplysninger har Dortmund allerede begynt å lete etter Haalands etterfølger. Klubbfunksjonærer skal ha hatt foreløpige samtaler med Salzburg-spissen Karim Adeyemi forrige uke.

Haaland kom først tilbake til kampen i midten av mars etter en to måneder lang skadepause. Det var tredje gang i sesongen at han ble satt på sidelinjen på grunn av helseproblemer. Før det gikk han glipp av tre kamper mellom slutten av september og midten av oktober med hofteproblemer, og gikk senere glipp av de neste syv kampene fra slutten av oktober til slutten av november med problemer med høyre kne (PAP).

wa / sab /

You may also like

Leave a Comment