Home » Giganter kjemper allerede for Haaland, og Norges verdi fortsetter å vokse. Åre av en gyllen fotball

Giganter kjemper allerede for Haaland, og Norges verdi fortsetter å vokse. Åre av en gyllen fotball

by Thure Lindhardt

Erling Haaland tapte en direkte kamp mot Robert Lewandowski i «Der Klassiker», men det endrer ikke på at nordmannen er fotballens fremtid. Ifølge transfermarkt.de er verdien allerede 110 millioner euro og vil, i likhet med den allerede betydelige betydningen i reklamemarkedet, fortsette å vokse. Ikke bare sponsorene til klubben hans og landslaget ønsker å bruke bildet av snikskytteren. Klesgiganter fører også en krig om signaturen hans.

Se videoen
Lewandowski for 31. gang! Så han avsluttet sitt hattrick mot BVB [ELEVEN SPORTS]

Borussia Dortmund og en nyskapende sponsoravtale. Haaland annonserte kosttilskudd

Evonik, en av Borussias hovedsponsorer, endret markedsføringsstrategi etter at talentet til den norske snikskytteren eksploderte. I «The Classic» i mai i fjor spilte BVB i T-skjorter med logoen til Medox, et datterselskap av Evonik som selger kosttilskudd. I Norge var det annonser hvor han hadde en BVB T-skjorte i den ene hånden og innlegg i den andre.

Ett mål i hver kamp er nok. Hvem andre må møte Lewandowski for å slå Gerd Müllers rekord?

Borussia har to sponsorer på trøyene denne sesongen som bytter trøyer – internettleverandøren 1 & 1, hvis logo vises i Bundesliga-kamper, og kjemikalien Evonik, som BVB-spillerne spiller med i de resterende konkurransene. Hans-Joachim Watzke snakker om «innovasjonen» av sponsorkontrakter, som gir foreningen rundt 40 millioner euro årlig. For å kunne sponse BVB, ga 1 & 1 innrømmelser og ble enige om å endre fargen på logoen. Vanligvis er det blått og hvitt, så det har samme farger som Schalke 04, Dortmunds evige rival. Dette er ikke det eneste tilfellet av denne typen i fotball. For eksempel, på Benito Villamarin, Real Betis stadion, er Coca-Cola-logoen hvit og grønn, fordi fargene til Sevilla, den lokale rivalen, er hvite og røde.

Krigen om Erling Haaland føres ikke bare av klubber, men også av annonsører og sponsorer, ledet av Puma

Det spanske nyhetsbyrået EFE, som beskrev Haaland-boomenHan minner også om at snikskytteren var ansiktet til det norske landslaget og den sosiale kampanjen «Spis, beveg, sov» som fremmet en sunn livsstil. Den unge fotballspilleren var også gjenstand for Nikes krig mot Puma. Fotballspilleren signerte en reklamekontrakt med den amerikanske giganten, men Tyskland, som også sponser BVB, ønsket å vinne ham. Mino Raiola, fotballspillerens agent, brukte dette forslaget til å legge press på Nike-aktivister for å spenne fast og forbedre den oppsiktsvekkende snikskytterens kontrakt.

«Lewandowski vant skytekonkurransen». Polakken slo nok en rekord gjennom tidene og får ros

Haaland er en veldig smakfull matbit for sponsorer. Og det er ingen bevis for at noe har endret seg i denne forbindelse. Det skal bare bli bedre, spesielt etter den kommende overgangen til en av de ledende klubbene. Borussia kan bli tvunget til å kvitte seg med stjernene for å balansere budsjettet og interessen for Norge vises av de sterkeste klubbene i verden, ledet av Real Madrid, Manchester City og Barcelona, ​​og Haalanda slipper ikke taket øyne på Bayern, det bekreftet treneren etter «The Classic» Hansi Flicks München-lag.

You may also like

Leave a Comment