Home » Gjenopptar Björgen karrieren? En ledende norsk løper ber deg om det!

Gjenopptar Björgen karrieren? En ledende norsk løper ber deg om det!

by Gunnar Garfors

Den nåværende beste skiløperen, Norges Therese Johaug, har åpent bedt legendariske Marit Björgen, som la opp for to år siden, om en «nød»-retur til landslaget i stafetten i VM i Obersdorf (23. februar – 7. mars) spurt. «Til beste for landet og lagene.»

Björgen skrev langrennshistorie ved å vinne 15 OL-medaljer, inkludert åtte gull-, fire sølv- og tre bronsemedaljer. Ved verdensmesterskapet var hun på øverste pall totalt 18 ganger.

Ifølge Johaug minnet norske medier henne om hennes mangeårige konkurrent Justyna Kowalczyk, som også avsluttet sitt verdenscup i mars 2018 og satset på langdistanseløping, men var med på stafetten i VM i Seefeld et år senere. fordi Polen manglet konkurrenter til å delta i denne konkurransen.

Nå er Bjørgen i en lignende situasjon og avslører til høsten at hun forbereder og trener intensivt til det svenske 90 km Vasa-løpet i mars og flere andre skimaraton.

For de skandinaviske landene er stafett den viktigste konkurransen i langrenn under OL og verdensmesterskap. Denne gangen, etter Astrid Uhrenholdt Jacobsens pensjonisttilværelse og helseproblemene til Ingvild Flugstad Oestberg og Maiken Caspersen Falli, har Norge kun tre sterke løpere og mangler en fjerde.

SE OGSÅ: Marc Gisin avsluttet karrieren

– Derfor er Marit det naturlige valget og den siste redningen for hele Norge fra skam, sa Johaug mandag på NRK fjernsyn.

Björgen svarte at å starte i Obersdorf var uaktuelt. «Jeg er en 40 år gammel voksen kvinne som har sagt farvel til landslaget for alltid,» sa hun.

Hun bekreftet imidlertid at takket være intensiv trening er hun i form og kondisjonstestene hennes ligner de før PyeongChang-OL (2018), hvor hun vant fem medaljer, inkludert to gull-, sølv- og to bronsemedaljer.

Hun ville til og med være med på den norske sesongpremieren i Beitostoelen uken før og NM i januar. Hun søkte imidlertid for sent til antidopingprogrammet ADAMS.

NRK-journalister regnet imidlertid med at Björgen ville være med i det programmet frem til VM, og Norges trener Ole Morten Iversen sa til kanalen at «i sport, som vi har sett mange ganger, er ingenting umulig.» at vi virkelig trenger en fjerde. løper hvis vi i det hele tatt vil tenke på en medalje.»

CM, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment