Home » Gjerningsmannen for drapet for 20 år siden ble arrestert i Norge – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

Gjerningsmannen for drapet for 20 år siden ble arrestert i Norge – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

by Catherine Monroe

Foto fra Flickr

Takket være politisamarbeidet til ENFAST-nettverket arresterte tjenestemenn fra kriminalavdelingen i politihovedkvarteret sammen med norske politifolk dobbeltdrapsmannen til Paweł Z, som hadde holdt seg skjult i syv år, i Norge, sier inspektør Mariusz Ciarka. en talsmann for politistasjonen.

Forbrytelsen skjedde i november 1999 i Warszawa ved Okocimska-gaten. Paweł Z. drepte deretter Jacek G. og hans medhustru Katarzyna K. med noen få skudd fra en pistol, stjal deretter bilene og telefonene deres og satte deretter fyr på leiligheten for å dekke sporene hans.

Z. ble arrestert av politiet i mai 2000 og dømt til livsvarig fengsel for forbrytelsene han hadde begått, med mulighet for å søke om betinget løslatelse etter 30 år.

Men etter 14 år, sommeren 2014, ga retten ham tre måneders utsettelse av straffen av «viktige familiære årsaker». I følge uoffisiell informasjon fra PAP skulle Z. donere en nyre til sin syke mor. Etter å ha forlatt fengselet flyktet han imidlertid landet og har vært i skjul siden, og moren døde kort tid etter.

Suksess gjennom kombinerte krefter

Inspektør Mariusz Ciarka, talsmannen for politihovedkvarteret, sa at etter syv år med gjemt dukket Paweł Z.s spor som førte til Skandinavia opp. «Polske polititjenestemenn fra Kriminalpolitiet ved Rikspolitiets hovedkvarter og norske tjenestemenn fra Nasjonalt etterforskningskontor KRIPOS, tilhørende det internasjonale politinettverket ENFAST, slo seg sammen og gjennom kontroller + steg for steg + henvendte seg til den etterlyste mannen « – påpekte inspektøren.

«ENFAST er et politisamarbeidsnettverk dedikert til rask og direkte utveksling av informasjon om de farligste kriminelle etterlyst internasjonalt– forklarte han, og la til at polske og norske SIRENE-byråer også var involvert i saken og fungerte som kontaktpunkter.

En talsmann for KGP understreket at pågripelsen fant sted i midten av juni i en av gatene i Bergen, Norge. «Under varetektsfengslingen avslørte ikke den etterlyste personen sin identitet og oppga andre personopplysninger. Imidlertid bekreftet identifiseringsaktivitetene hans sanne identitet«- han sa.

«Den etterlyste mannen sitter i norsk varetekt frem til han blir utlevert til Polen”La til inspektør Ciarka.

Les også:

Han ville ramme politiet. Skudd i Raszyn nær Warszawa

Kilde: PAP | Forfatter: FP

You may also like

Leave a Comment