Home » Gjødselprodusenten Yara kutter produksjonen i Europa, fare for stigende matvarepriser | Virksomhet

Gjødselprodusenten Yara kutter produksjonen i Europa, fare for stigende matvarepriser | Virksomhet

by Connie Nielsen

Det norske selskapet Yara, en av verdens største gjødselprodusenter, kunngjorde onsdag at de vil kutte ammoniakk- og ureaproduksjonen i Italia og Frankrike på grunn av stigende naturgasspriser. Det kan være en annen grunn til stigende matvarepriser, skriver CNN.

Yaras fabrikker i Ferrara, Italia og Le Havre, Frankrike har en samlet årlig kapasitet på 1 million. tonn ammoniakk og 0,9 millioner. tonn urea gjødsel.

«Yaras ammoniakk- og ureaproduksjon i Europa, inkludert optimalisering og vedlikehold ved andre anlegg, forventes å være på rundt 45 % innen utgangen av denne uken. kapasitet,» sa selskapet i en uttalelse.

Yara er den nest største ammoniakkprodusenten i verden, og produserer 4,9 millioner tonn ammoniakk i Europa. tonn ammoniakk per år, som igjen brukes til å lage ureagjødsel.

Prisen på naturgass, brukt til gjødselproduksjon, har nådd rekordhøye de siste dagene. Prisene på naturgass steg, spesielt etter at Russland invaderte Ukraina.

Lavere gjødselproduksjon betyr at matavlingene blir dårligere i år. Situasjonen forverres av situasjonen i Ukraina, som for tiden er den femte største korneksportøren i verden. Ukrainas regjering sa onsdag at de hadde forbudt eksport av korn, havre og relaterte produkter på grunn av frykt for at landet kunne gå tom for mat ettersom krigen fulgte.

You may also like

Leave a Comment