Home » Gode ​​nyheter for noen sjåfører. Du vil registrere og avregistrere kjøretøyet online

Gode ​​nyheter for noen sjåfører. Du vil registrere og avregistrere kjøretøyet online

by Connie Nielsen

I midten av september innfører Statens vegvesen et selvbetjeningssystem som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy som kun brukes deler av året å av- og omregistrere dem.

Fra 12. september 2022 vil det ikke lenger være nødvendig å returnere skiltene dersom kjøretøyet blir midlertidig avregistrert, ifølge Veg- og vegtrafikkkontoret. – Hvert år dukker det opp 200.000 mennesker på veistasjonen. Personer som midlertidig avregistrerer et kjøretøy. Dette inkluderer eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere. For å gjøre dette må de komme personlig for å returnere panelene. Skal de bruke kjøretøyet igjen til våren, må de ta det tilbake, forklarer Statens. Kontoret ønsker i slike tilfeller å gå hånd i hånd med sjåførene og vil derfor innføre et digitalt avmeldingssystem for kjøretøy.

Men hvis noen ikke kan eller vil bruke nettløsningen, kan de likevel besøke gatestasjonen. Den eneste forskjellen er at fra september slipper du å ta med deg tallerkener lenger.

Forsikringen din utløper automatisk når du avregistrerer et kjøretøy. Dersom kjøretøyet skal forbli forsikret under avregistrering, må eier kontakte sitt forsikringsselskap. Før et kjøretøy kan registreres og tas i bruk igjen, må eier tegne ny forsikring.

~ Statens grønnsaker

You may also like

Leave a Comment