Home » Google legger til en låst privat mappe på iPhones for «personlige» bilder

Google legger til en låst privat mappe på iPhones for «personlige» bilder

by Thure Lindhardt

Google bilder vil tillate det snart iPhone- og Android-brukere kan lagre bildene sine i en biometrisk beskyttet låst mappe, streber Google etter å forbedre databeskyttelsesfunksjonene på smarttelefoner. Dette er en fin måte å roe deg ned og holde sensitive personlige bilder utenfor esken. Sky.

Låst mappe er en funksjon som Google introduserte for Pixels tidligere i år som lar dem skjule sensitive bilder. Hvis et bilde er skjult bak en «låst mappe», vil det ikke vises. Det ligner mye på den skjulte albumfunksjonen på iOS, iPadOS og macOS, men med fordelen av et passord eller biometrisk beskyttelse.

Bilder i den låste mappen vil heller ikke synkroniseres med Google Foto, men begrenset til enheten som brukes. Den låste mappen vil være tilgjengelig på iPhone tidlig neste år, mens ikke-Pixel Android-brukere vil ha den «snart».

Google har også annonsert en rekke andre funksjoner som vil bli gjort tilgjengelig spesielt for Android-smarttelefoner og Pixel-enheter. For Pixel, legger selskapet til et nytt sikkerhetssenter. Dette ble først sett på Pixel 6 som et mobilverktøy som samler alle sikkerhetsfunksjonene dine på ett sted. Du kan se om du kommer for sent til en sikkerhets- eller programvareoppdatering og om du har installert et skadelig program, eller til og med sjekke passordene dine for brudd.

Denne funksjonen er på toppen av Android 12s nye personverndashboard, som fremhever apper som har fått tilgang til posisjonen din, kameraet eller mikrofonen din i et grensesnitt som er lett å navigere.

Un-modus HTTPS-first i Chrome

For Android-smarttelefoner generelt tilbyr Google den samme phishing-beskyttelsen som den tilbyr i Gmail for Google Messages og RCS chat-tjenesten. Google One-abonnenter kan nå bruke den integrerte VPN-en i Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Island, Irland, Norge, Nederland, Sverige og Sveits. Disse landene er lagt til den opprinnelige listen, nemlig Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Mexico, Spania, Storbritannia og USA. For å dra nytte av dette, må du også betale for 2 TB Google One-abonnementet.

Sist men ikke minst, Google legger til en HTTPS first-modus i Chrome-nettleseren. Som standard kan brukere forhindre at sider som ikke støtter HTTPS lastes inn ved å forlate nettstedet.

You may also like

Leave a Comment