Home » Google ønsker å kutte 12.000 ansatte

Google ønsker å kutte 12.000 ansatte

by Gunnar Garfors

Et annet teknologiselskap varslet permitteringer. Noen dager etter kunngjøringen av jobbkuttene hos Microsoft, hvor rundt 11.000 mennesker mister jobben. Mennesker, utgivelse han begynte Google. Mountain View-giganten planlegger 12.000 nedskjæringer. Det betyr en reduksjon i antall ansatte med 6 %. i et Alphabet Group-selskap. En lignende bølge av permitteringer har rammet Amazon og Pepsi de siste ukene. I Polen, derimot, var den største overraskelsen den plutselige tilbaketrekkingen av Shopee-salgsplattformen.

«De største teknologiselskapene ansetter for mange mennesker til en uholdbar hastighet. Det var i en annen økonomisk virkelighet enn den vi står overfor i dag (…) Jeg tar fullt ansvar for beslutningene som brakte oss hit, understreket Sundar Pichai, selskapets sjef, i en e-post til ansatte.

Kunngjort Permitteringene påvirker ulike avdelinger, divisjoner og stillinger innen Google og annen andre selskaper innenfor Alphabet-gruppen. Stillingskuttene påvirker både amerikanske og utenlandske filialer.

I følge data fra PichaiDen amerikanske teknologigiganten skal blant annet gi følgende til permitterte ansatte: godtgjørelse gjennom i det minste 16 uker og helseforsikring i 6 måneder. Google betaler også ut alle bonuser for året før og utestående helligdager.

You may also like

Leave a Comment