Home » Granerud etter å ha vunnet krystallkulen. «Det var et øyeblikk da jeg nesten ga opp»

Granerud etter å ha vunnet krystallkulen. «Det var et øyeblikk da jeg nesten ga opp»

by Erlend Loe

Sesongen 2022/2023 går sakte mot slutten. Hopperne har kun én flyhelg igjen i Planica. De siste månedene har vært svært vellykkede for Graneruda, som i tillegg til å ta tak i krystallkulen, blant annet har vunnet Four Hills-turneringen. Interessant nok avslørte 27-åringen at han først var i tvil om å kunne kjempe om de høyeste laurbærene.

– Det var i Titisee-Neustadt da Dawid Kubacki hoppet suverent. Den var skjør på den tiden, men så fant jeg den perfekte formen, sannsynligvis den beste i livet mitt. Så kom håpet tilbake, sa han.

SE OGSÅ: Vinden avgjorde forholdene i Lahti. Kobayashi den beste i en seriekonkurranse

Granerud satte også pris på innstillingen til rivalene og konkurransenivået i sesongen som går mot slutten.

– Nivået var veldig høyt. Jeg, Dawid, Stefan Kraft – konkurransen var tøff, alle gjorde sitt beste. Å vinne smaker enda bedre når du tenker på at jeg møtte hard konkurranse.

Han opplevde også at han går til trening og teknikkarbeid med stor ydmykhet, men når det kommer til å vinne må man stå opp for seg selv og vise selvtillit.

– Du vil ikke vinne store turneringer hvis du er ydmyk og beskjeden i enhver situasjon. Du må tro på deg selv. Men når du jobber med teknikken, må du være veldig ydmyk,» sa han.

Hopperen fra Oslo delte også en anekdote om hvor hans første krystallkule oppbevares.

– Den første krystallkulen er hos besteforeldrene mine. Den andre går til besteforeldrene på den andre siden. Hvis jeg får en tredje, kan jeg gi den til foreldrene mine.»

Granerud understreket at begge trofeene er av spesiell verdi for ham.

Begge er viktige på hver sin måte. Den første var veldig følelsesmessig viktig. Året før så jeg hele sesongen foran TV-en. Å vinne dette trofeet to ganger er ingen tilfeldighet. Jeg vil fortsette å jobbe og ikke hvile på laurbærene.

Til slutt snakket han om planene sine for en ferie etter sesongen. Nordmannen ønsker inntil videre å koble av fra hoppverdenen for å stille treningshungeren før de neste utfordringene.

– Jeg planlegger ikke ferie ennå. Først påske, så en stund med fritid. Jeg skal kjede meg og se hva jeg kan finne på. Det vil sikkert være et sted langt fra bakken for å ha en mental hvile før neste sesong – avslørte han.

Hele intervjuet i videoen under.

mtu, Polsat Sport

You may also like

Leave a Comment