Home » Granerud gikk over i historien! Han slo den norske legendens langtidsrekord

Granerud gikk over i historien! Han slo den norske legendens langtidsrekord

by Thure Lindhardt

På det første verdenscuprennet i Nizhny Tagil var Halvor Egner Granerud på nippet til seier. Norwego var i ledelsen etter det første løpet, men hans andre forsøk var ikke nok til å ta forbi Karl Geiger og Ryoyu Kobayashi. I konkurransen søndag var Granerud tydelig irritert.

Se videoen
Ny sesong, nye forhåpninger. «Kubacki kan gjøre alt. Det kan bli vinter»

Dette er verdenscuprankingen. Dødssteder for polakkene

I første runde var han uovertruffen og hoppet 134,5 meter. Det var det lengste hoppet i hele konkurransen, det eneste over 130 meter. Nordmannen hadde Helt sikkert Fordel fremfor Hörl og Geiger. Han hoppet ikke like spektakulært i andre omgang, men det var heller ikke nødvendig. 122 meter var nok til å presse Geiger til andreplass denne gangen og til å oppnå sin første seier for sesongen i verdenscuppen.

Halvor Egner Graneruds rekord. Han er den beste noensinne

Samtidig er triumfen i Nizhny Tagil hans 12. seier i karrieren. Slik formidlet Granerud historien til norsk hoppbakke. Ingen har vunnet så mange konkurranser. Roar Ljoekelsoey hadde 11 seire, med sin siste verdenscupseier for 15 år siden. Granerud det Resultat han utlignet forrige sesong da han plukket sin første krystallkule. I Nizhny Tagil slo han rekorden til sin berømte landsmann. Og det er absolutt ikke over ennå.

Bakken i Nizhny Tagil «ligger» tydelig til Granerud. Nordmannen vant begge konkurransene der forrige sesong, og i år ble han nummer tre og første. Russebakken er ikke godt assosiert med polakkene. Våre hoppere sviktet spesielt på søndag. Kamil Stoch, Dawid Kubacki og Jakub Wolny kom ikke inn i den andre serien, og beste polak Piotr Żyła ble nummer 16. «Hoppende fans må raskt glemme åpningshelgen i Niżny Tagil. Lørdag var det dårlig, men søndag passerte hopperne våre den dårligste konkurransen i cupverdenen siden 28. februar 2016. Det er for tidlig å slå alarm, men det vil nok være litt frykt i staben vår», skriver Piotr Majchrzak på Sport.pl.

Adam Małysz har klart oppsummert prestasjonene til polakkene. Adam Małysz har klart oppsummert prestasjonene til polakkene. «De er noen tilbaketrukne»

You may also like

Leave a Comment